Selektor Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da je za predstojeću utakmicu sa Irskom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo pozvao igrače koji u ovom trenutku mogu da pruže najviše i da ima ideju u kom sastavu će početi taj duel.

-Trebaju nam igrači koji mogu da daju najviše 5. septembra. Procenili smo da su u ovom momentu ovo najbolji igrači koje imamo za tu utakmicu. Gledaćemo formu, ali imamo sedam dana priprema, koje će dati dopunsku sliku. Već imam ideju u kom sastavu bismo trebali da počnemo duel sa Irskom, ali videćemo. Ima još dva vikenda, nadam se da neće biti povredjenih – rekao je Muslin na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Muslin je danas saopštio spisak igrača za utakmicu sa Irskom, koja će se odigrati 5. septembra u Beogradu, u prvom kolu Grupe D u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Irskoj. Selektor je rekao da je sa stručnim štabom dobro analizirao Irsku i dodao da se ekipa neće prilagodjavati protivniku, ali da mora da zna dobre i loše strane prvog protivnika u kvalifikacijama.

Povezana vest:  Bajern juri rekord Bundes lige

-Dobro smo ih analizirali. Gledaćemo ih 31. avgusta u prijateljskoj utakmici protiv Omana. Oni imaju ozbiljnu ekipu i to su pokazali na Evropskom prvenstvu. To je ekipa koja igra najbritanskiji fudbal. Imamo tešku grupu, ali imamo i šanse zbog našeg kvaliteta. Ići ćemo u svakoj utakmici na pobedu – rekao je Muslin.

On je naveo da još provera formu igrača, iako je objavio spisak. Pozvao je u tim Aleksandra Kolarova i Nemanju Matića, koji neće igrati zbog suspenzija.

-Oni su insistirali da dodju, da budu sa nama. Oni su deo ovog tima i raduje me da igrači koji su ključni za nas hoće da dodju iako ne mogu da igraju. Iako neće igrati biće pod istim režimom treninga kao ostali – rekao je on.

Povezana vest:  Poraz futsal reprezentacije Srbije u Mađarskoj

On je istakao da ima problema sa desnim bekom, zbog čega je pozvao Aleksandra Ignjovskog iz Frajburga, jer na toj poziciji igra poslednje dve sezone.

-Frajburg igra sa tri centralna beka kao i mi. Gledali smo ga i procenili da je on idealan za našu igru i da je jedan od igrača koji može da pomogne. Sergej Milinković Savić će biti u mladoj reprezentaciji. ‘A’ tim jeste prioritet u odnosu na mladu, ali on nije mogao da se uklopi u sistem – rekao je on.

Muslin je pozvao četvoricu golmana, pošto, kako je rekao, Vladimir Stojković ne brani, jer još traži klub. Selektor je zahvalio publici na podršci u prethodnim utakmicama i izrazio želju da 5. septembra stadion „Rajko Mitić“ bude pun, „kako bismo ostvarili cilj koji je pred nama“.

Povezana vest:  Simeone propušta tri utakmice u Kupu kralja

Muslin je čestitao srpskim reprezentativcima osvajanje medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i poželeo srpskom timu još medalja do kraja takmičenja.

Na spisku su golmani: Predrag Rajković (Makabi Tel Aviv), Aleksandar Jovanović (Arhus), Marko Dmitrović (Alkorkon) i Vladimir Stojković (Makabi Haifa).

Odbrambeni igrači: Branislav Ivanović (Čelsi), Matija Nastasić (Šalke), Slobodan Rajković (Palermo), Jagoš Vuković (Konjaspor), Stefan Mitrović (Gent), Antonio Rukavina (Viljareal), Aleksandar Ignjovski (Frajburg), Flip Mladenović (Keln) i Duško Tošić (Bešiktaš).

Igrači sredine terena: Nemanja Gudelj (Ajaks), Ljubomir Fejsa (Benfika), Luka Milivojević (Olimpijakos), Nemanja Maksimović (Astana) i Marko Grujić (Liverpul).

Napadači: Dušan Tadić (Sautempton), Filip Kostić (Hamburg), Aleksandar Katai (Crvena zvezda), Lazar Marković (Liverpul), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Andrija Živković (Benfika), Aleksandar Mitrović (Njukasl) i Andrija Pavlović (Kopenhagen).