petrovic-rad_konferenicja

LIGA EVROPA

Petrović: Prvo poluvreme dobro, ali smo pali u nastavku

Trener fudbalera Rada Slavko Petrović izjavio je večeras da je zadovoljan ubedljivom pobedom protiv Tre Pene iz San Marina u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, ali je kritikovao igrače zbog pada motivacije u završnici utakmice.

-Prvo poluvreme smo odigrali sasvim solidno, bili smo agresivni i brzi i dobro se kretali bez lopte. Posle vođstva od 4:0 videlo se da ekipi pada motivacija, ali uspeo sam da ih povratim u poluvremenu. Posle petog gola i crvenog kartona za goste, ponovo je usledio pad. Time nikako nisam zadovoljan – rekao je Petrović na konferenciji za novinare posle meča.

Povezana vest:  Austrijska policija privela preko 150 nemačkih huligana

Rad je pobedio sa 6:0, a već posle 24 minuta domaćin je imao četiri pogotka prednosti. Revanš utakmica igra se za sedam dana u San Marinu.

-Iako smo pobedili sa 6:0, za mene nema prijateljskih utakmica. Hoću da u San Marinu odigramo taktički bolje nego danas. Drago mi je što su igrači ispunili dogovor da ne prave žute kartone – dodao je strateg tima sa Banjice.

Povezana vest:  Saragosa šokirala Valensiju, novi poraz Sportinga

Trener gostiju Stefano Čeči rekao je da je rano primljen prvi gol psihološki uticao na njegovu ekipu.

-Postoji evidentna razlika u kvalitetu. Sada je pred nama ‘planina’ koju moramo da osvojimo, ali u svakom slučaju u ovom dvomeču steći ćemo veliko iskustvo – kazao je Čeči.

Pobednik ovog dvomeča u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa igraće protiv grčkog Olimpijakosa iz Volosa.

Povezana vest:  Mesi: Jedan neuspeh nas neće pokolebati