Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su večeras u gostima od Sasuola 3:0 u prvoj utakmici baraža za Ligu Evropa. Strelci za Sasuolo bili su Domeniko Berardi u 17, Mateo Politano u 41. i Gregoar Defrel u 69. minutu. Revanš se igra za sedam dana u Beogradu.

Zvezda je u Redjo Emiliji odigrala najlošiju utakmicu ove sezone, a fudbaleri italijanskog tima su konstantno bili opasni i stvarali šanse, dok srpski klub nije imao nijednu izrazitu šansu tokom 90 minuta.

Već na početku je bilo jasno da će crveno-beli imati težak zadatak, pošto je domaćin bio izrazito bolji, a prvu veliku priliku propustio je u devetom minutu, kada je Damir Kahriman odbraniš šut iz prve Davidea Bjondinija.

Povezana vest:  Blater: Infantino, prijatelji u FIFA su retkost

Sasuolo je prednost stekao posle kiksa Kahrimana u 17. minutu. Mateo Politano je šutirao, golman crveno-belih loše intervenisao, a lopta se odbila od obe stative i došla do Berardija, koji je bio ispred praznog gola.

Nakon prvog pogotka, domaćin je nastavio da stvara izrazite šanse, a prvu je iskoristio u 41. minutu, posle veoma loše intervenicije odbrane. Politano je prošao trojicu fudbalera Zvezde, odigrao dupli pas sa Berardijem i ostao sam ispred Kahrimana i bez problema ga savladao.

Povezana vest:  Van Gal: Igra protiv Arsenala ne sme da se ponovi

Pauza na poluvremenu je bila preko potrebna Zvezdinim igračima, ali je nisu iskoristili pošto su domaći fudbaleri u prvih 20 minuta drugog dela dva puta pogodili stativu, ali imali i još nekoliko izraziti prilika.

Prvo je stativu pogodio Berardi pošto je ostao sam i lobovao Kahrimana, potom je veliku šansu imao Paolo Kanavaro, a u 66. minutu je Pollitano pogodio okvir gola nakon što niko nije intervenisao od gostujućih fudbalera u kaznenom prostoru.

Veliki broj šansi Sasuolo je iskoristio u 70. minutu, kada je Alfred Dankan dobro dodao do Dijega Falčinelija, koji je centrirao sa leve strane, a Defrel se dobro snašao izmedju štopera crveno-belih Tomasa Fibela i Damjana Le Taleka, pa je Kahriman i treći put savladan.

Povezana vest:  Milojević: U Nišu je lepo igrati, biće spektakl

Zvezda je deklasirana u Italiji i imaće prilično težak zadatak u revanšu na svom stadionu u Beogradu, pošto je Sasuolo pokazao pokazao da ima mnogo bolji tim od srpskog kluba.

Utakmicu na stadionu Mapei u Redjo Emiliji posmatralo je oko 5.000 gledalaca, od čega više od hiljadu navijača Zvezde.