italija_reprezentacija_treningSP JUŽNA AFRIKA

Italijani zabrinuti, Slovaci se nadaju čudu

 

Fudbalski reprezentativac Italije Danjele De Rosi rekao je danas da su njegovi saigrači zabrinuti zbog rezultata na Svetskom prvenstvu i da će za nacionalni tim biti veliki neuspeh ako takmičenje završi u grupnoj fazi.

Reprezentacija Italije sutra od 16 sati igra protiv Slovačke, utakmicu trećeg kola Grupe F na Svetskom prvenstvu. Aktuelni svetski šampion je u prva dva kola osvojio samo dva boda i za siguran plasman u osminu finala potrebna mu je pobeda protiv Slovačke.

-Zabrinuti smo. Biće veliki neuspeh ako ne prođemo prvu fazu takmičenja. Mi smo Italija i moramo da zabeležimo jednu pobedu u tri utakmice u grupi. Ako ne uspemo da pobedimo Slovačku, onda ni ne zaslužujemo da prođemo u osminu finala – rekao je De Rosi.

Povezana vest:  Del Boske: Potrebna nam je pomoć navijača

Italija je prethodne dve utakmice u grupi protiv Paragvaja i Novog Zelanda odigrala nerešeno 1:1.

Selektor Italije Marčelo Lipi veruje da će njegov tim igrati dobro.

-Nemojte da se iznenadite ako ovaj tim počne da igra dobar fudbal. Na kraju turnira se računa samo konačan rezultat – rekao je on.

Paragvaj je prvi u grupi sa četiri boda, po dva imaju Italija i Novi Zeland, a Slovačka jedan.

Povezana vest:  Stanković: Nema čistke, odlasci samo u interesu kluba BEOGRAD, 17. juna (Tanjug) - Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stankovic h poručio je da nije istina da sprema čistku u ekipi i najavio da će igrači koje trenutno ima biti okosnica tima koji ce tokom leta "napasti" treći uzastopni plasman u Ligu šampiona. "Apsolutne su neistine da spremam bilo kakvu čistku u ekipi. Imam grupu sjajnih momaka koji su osvojili 31. titulu u istoriji kluba, treću u nizu i igrali Ligu šampiona dva puta zaredom. Na kraj pameti mi nije da pravim nekakve rezove", rekao je Stanković Tanjugu. Prema njegovim rečima, te informacije koje dolaze, znamo svi odakle, smatra zlonamernim i tendencioznim. "Zvezda ima šampionski tim i u subotu slavimo titulu zajedno, kao jedan. Ovi igrači biće okosnica ekipe koja će pokušati i treći put zaredom da se domogne Lige šampiona. Neće biti lako, ali kvalitet za to imamo. Tokom leta ce igrači odlaziti samo ako je to u interesu kluba", istakao je Stanković.

Pobeda vodi Italiju u osminu finala, a „azurima“ bi odgovarao i nerešen rezultat u slučaju da se i drugi meč između Novog Zelanda i Paragvaja završi remijem, ali da Italija postigne više golova.

Sa druge strane, Slovačka traži svoju šansu za prolaz u drugu fazu. To bi moglo da se dogodi ako pobedi Italiju, ali uz pobedu ili remi Paragvaja.

Slovačka je u prvoj utakmici na turniru protiv Novog Zelanda odigrala 1:1, primila je gol u sudijskoj nadoknadi vremena, dok je izgubila od Paragvaja sa 0:2.

Povezana vest:  Marselo Bielsa novi trener Atletik Bilbaoa

-Propustli smo veliku šansu protiv Novog Zelanda i protiv Italije će nam biti veoma teško da stignemo do osmine finala. Moramo da igramo bolje, protiv Paragvaja nismo ni šutnuli na gol – rekao je fudbaler sredine terena Slovačke Marek Hamšik, koji igra za italijanski Napoli.

Defanzivac Slovačke Martin Petras, fudbaler drugoligaškog italijanskog kluba Ćezene, rekao je da se nada čudu.

-Nemamo šta da izgubimo. Oni nisu pobedili u prve dve utakmice i ne mogu da zamislim da se to dogodi i u trećoj. Ali, videćemo, nadam se čudu – rekao je on.