logo_francuksa_fudbal_reprezentacijaOgorčenje zbog neuspeha Francuza na Mundijalu

 

Na neslavan oproštaj Francuza od fudbalskog šampionata sveta u Južnoj Africi, gde su takmičenje okončali na poslednjem mestu grupe A, predstavnici medija u zemlji aktuelnih vicešampiona reagovali su mešavinom besa, žaljenja i ironije.

Kritike su uglavnom usmerene ka selektoru „trikolora“ Remonu Domeneku, ali su na meti ogorčenih francuskih medija i igrači, kao i čelnici nacionalne fudbalske federacije.

Francuski dnevni sportski list „L’Ekip“ naslovom „Kraj sveta“ praktično ocenjuje stanje duha tamošnje fudbalske javnosti posle fijaska izabranika Domeneka u Južnoj Africi.

Povezana vest:  Zahavi: Mitrović blizu Njukasla

„L’Ekip“ preporučuje Vladi Francuske da „protrese“ nacionalnu fudbalsku federaciju, kako više ne bi bila u rukama „lutaka“.

„Frans Suar“ je učinak francuske reprezentacije na Mundijalu nazvao „katastrofalnim“.

-Imidž reprezentacije na terenu i van njega bio je katastrofalan. Za 11 takmičarskih dana ‘banda Domeneka’ uspela je u tome da postane predmet ismevanja celog sveta, mešavina nestručnosti, neprofesionalizma i nedostatka talenta – navodi „Frans Suar“.

Povezana vest:  Pobede Njukasla, remi Liverpula i VBA

Neuspeh francuske selekcije „Liberasion“ je ocenio „istorijskim fijaskom“.

-Ova tragikomedija se najzad završila. Oni koji su za ovaj neuspeh najodgovorniji trebalo bi da se suoče sa posledicama istorijskog fijaska francuskog fudbala – ocenjuje „Liberasion“ i dodaje da je „sa krahom francuskog tima pala i filozofija cinizma koja truje fudbal kao što to čini i u svim ostalim profesijama“.

„Parizijen“ piše da su Francuzi završili učešće na Mundijalu na „očajan i košmaran način“, što je „logična posledica bezvredne i sramne igre koju su prikazali“.

Povezana vest:  Čelzi kupio golmana Genka

-Hvala momci, vi ste uništili predstojeće leto mnogim Francuzima koji su verovali da možete da im pomognete da zaborave dnevne brige – poručuje „Parizijen“, uz zaključak da je odlazak Domeneka “ jedina dobra vest“.

„Poslednje vesti Alzasa“ ističu da je „kolaps“ francuskog fudbala u Južnoj Africi „neslavna priča o mladim milionerskim zvezdama, koje su suviše brzo odrasle daleko od stvarnih problema“.