Trener fudbalera Partizana Zoran Mirković rekao je da je, osim rezultata i promašenim šansama, zadovoljan današnjom utakmicom protiv Napretka iz Kruševca (1:1).

„Veći deo drugog poluvremena smo igrali sa igračem manje, pa je igra bila malo nepovezanija. U prvom poluvremenu smo igrali dobro, stvarali smo i promašivali šanse. U drugom poluvremenu smo imali par dobrih prilika i osim sa rezultatom i promašenim šansama, drugim stvarima mogu da budem zadovoljan. Igrači su se borili, davali sve od sebe i nije moglo bolje“, rekao je Mirković za televiziju Arenasport posle utakmice.

Povezana vest:  Het-trik Rojsa za novi trijumf Borusije Dortmund

Partizan je odigrao nerešeno 1:1 protiv Napretka, u 13. kolu Super lige. To je drugi vezani remi crno-belih u prvenstvu pa su treći na tabeli sa 26 bodova.

Upitan da li je ljut na svog igrača Armina Djerleka zbog isključenja, Mirković je rekao da se ne ljuti.

„Išao je na loptu, jednostavno, pokupio je igrača, to se dešava u fudbalu“, naveo je on.

Trener Napretka Milorad Kosanović rekao je da je velika stvar odigrati nerešeno u Beogradu protiv Partizana.

Povezana vest:  Boateng: Hteo sam da napustim Italiju zbog rasizma

„Mi smo bili bez jednog od nama vrlo važnog igrača koji pravi razliku. Velika je stvar odigrati nerešeno protiv Partizana u Beogradu. Nisam u potpunosti zadovoljan, s obzirom na razvoj situacije posle izjednačenja i kontrole utakmice. Sa igračem više trebalo je da budemo agresivniji. Ne mogu da zamerim momcima, nije lako igrati u Beogradu, 1:1 je sasvim zadovoljavajući rezultat“, naveo je on.

Upitan da li je trebalo nešto da promeni posle isključenja Djerleka, Kosanović je odgovorio: „Nemam ja šta da menjam, sve smo uradili šta smo mogli“.

Povezana vest:  Popović: Nastavljamo prvenstvo sa mladim i ambicioznim timom

„Nemamo bolji tim, imamo to što imamo, nemamo skupe igrače, imamo igrače zabadava. Radiš sa njima nekoliko meseci, Aleksa Vukanović je postao igrač. Postoji i jedan deo o kome više ne mogu da pričam, bolestan sam i to što se dešava na svakoj utakmici Napretka protiv Partizana, Zvezde, Radničkog, Čukaričkog. Zamislite Zvezdu da ode u Liverpul i sudija navija za Liverpul. Kako to izgleda, a ti treba da ih pobediš, kako kad ne možeš“, rekao je Kosanović.