morten-olsen_selektor_danskaSP JUŽNA AFRIKA

Danci optimisti pred duel sa Japanom

 

Selektor fudbalske reprezentacije Danske Morten Olsen rekao je danas da će njegovi igrači u utakmicu trećeg kola Grupe E na Svetskom prvenstvu protiv Japana, ući kao da je finalna, pošto odlučuje o plasmanu u drugu fazu takmičenja.

Danska i Japan posle dve utakmice u Grupi E imaju po tri boda. Danskoj je za prolaz u osminu finala potrebna pobeda, dok bi Japanu mogao da bude dovoljan i remi, pošto ima bolju gol razliku od protivnika.

Povezana vest:  Milojević: Zaslužili smo

-Ovo je odlučujuća utakmica i igraćemo kao da je finale. Znamo šta treba da radimo“, rekao je Olsen i dodao da očekuje tešku utakmicu pošto „nije lako postići gol protiv ekipa koje igraju defanzivno.

-Pokazali smo da možemo dobro da igramo, a zadovoljan sam i učinkom u odbrani. Neki igrači nisu još ušli u formu, ali verujem da će se to uskoro dogoditi – rekao je Olsen.

Povezana vest:  FRANCUSKA LIGA, Rezultati i tabela posle današnjih utakmica 6. kola Le Championnata

Danska je u prvoj utakmici izgubila od Holandije sa 0:2, a u drugom meču pobedila je Kamerun sa 2:1, iako je imala gol zaostatka. Napadač Danske Niklas Bendtner neizvestan je za sutrašnji meč jer se oporavlja od povrede prepona. Međutim, fudbaler Arsenala želi da igra.

-Možda će to biti teži meč od onog protiv Kameruna. Nama je potrebna pobeda, a oni mogu da taktiziraju. Ali, imamo naših prednosti, uključujući i visinu – rekao je 193 centimetra visoki Bendtner.

Povezana vest:  Defanzivac Dortmunda Šmelcer slomio desnu ruku

Japan je pobedio Kamerun sa 1:0, ali je istim rezultatom izgubio od Holandije.

-Selektor nam je rekao da na Svetskim prvenstvima ne dobijate često priliku za plasman među 16 najboljih. Rekao nam je da damo sve od sebe. Ulazimo sa mnogo pozitivne energije u meč – rekao je kapiten Japana Makoto Hasebe.