JERMAIN_DEFO_ENGLESKA_VS_SLOSP JUŽNA AFRIKA

Engleska u osmini finala Svetskog prvenstva

 

Fudbalska reprezentacija Engleske se danas plasirala u osminu finala Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, pošto je pobedila Sloveniju sa 1:0 u poslednjem kolu Grupe C.

Pobednički gol postigao je Džermejn Defo u 23. minutu.

Englezi su takmičenje završili kao drugi u grupi, iza SAD, koje su u drugoj današnjoj utakmici pobedile Alžir sa 1:0.

Ove dve ekipe igraće u osmini finala protiv ekipa iz Grupe D, u kojoj sve četiri ekipe imaju teorijsku šansu da prođu dalje.

Slovenija je dobro počela utakmicu i imala je inicijativu u prvim minutima, a u sedmom minutu Valter Birsa je imao dobar pokušaj koji je Dejvid Džemjs odbranio.

Povezana vest:  Mančester Siti i Arsenal se igrali sa rivalima

Engleska se oslobodila do 14. minuta, kada je Frenk Lampard pokušao da postigne gol iz velike daljine. Tada je meč počeo da prima tok koji je bio više očekivan.

„Albion“ je napadao, a prvi put je zapretio van prekida u 18. minutu, kada je Vejn Runi iz gužve u šesnaestercu pokušao da savlada golmana Slovenjie Samira Handanovića.

Milivoje Novakovič imao je još jednu priliku za gol, ali je njegov udarac iz daljine u 21. minutu odbranio je Džejms.

U 23. minutu, Džejms Milner je prodro po desnoj strani i lepo centrirao u šesnaesterac, gde je Defo uspeo iz blizine da ubaci loptu u gol.

Povezana vest:  Švajcarcima i Meksikancima samo po bod

Engleska je tada počela da pritiska odbranu Slovenije i napada u talasima, šanse su imali i Lampard, Defo, Runi i Džerard do kraja poluvremena.

Slovenija je samo u finišu prvog dela imala lep pokušaj iz slobodnog udarca sa velike daljine.

Birsa je početkom drugog poluvremena pokušao da savlada Džejmsa iz slobodnog udarca. Engleska je najbolju priliku u drugom poluvremenu imala u 65. minutu, kada je Runi pokupio dugačku loptu u šesnaestercu, ali je sa oko 10 metara pogodio stativu.

Najbolja prilika za Sloveniju u drugom poluvremenu desila se u 68. minutu, kada u kontri „tri na tri“ trojica igrača Slovenije nisu uspela iz šesnaesterca da postignu gol.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Najzanimljiviji susreti u Milanu i Valensiji

Trenutak nesigurnosti u odbrani Engleske nisu uspeli da iskoriste prvo Novakovič, a zatim i Zlatko Dedič, da bi konačno Birsa šutirao pored gola.

Englezi, međutim, nisu kaznili ovu „stopostotnu“ šansu, a do kraja meča nije bilo sličnih šansi, ali je bilo mnogo poluprilika.

Slovenija: Handanović; Brečko, S Suler, Cesar, Jokič; Birsa, Koren, Radosavljević, Kirm (Matavz, 79); Ljubijankič (Dedič, 62), Novakovič.

Engleska: Džejms; Džonson, Teri, Apson, Kol; Milner, Lampard, Beri, Džerard; Defo (Heski, 86), Runi (Džo Kole, 72).