landon_donovan_sad_vs_alzirSP JUŽNA AFRIKA

Grupa C: SAD sa prvog mesta u naredni krug

 

Fudbalska reprezentacija SAD pobedila je danas selekciju Alžira sa 1:0, u poslednjoj utakmici u Grupi C na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi i plasirala se u drugi krug takmičenja.

Američki fudbaleri su tek u sudijskoj nadoknadi odredili mesta u Grupi C, tako što oni nastavljaju takmičenje sa prvog mesta, Engleska sa drugog, a Slovenija i Alžir završavaju učešće sa SP.

Jedini gol na utakmici postigao je Lendon Donovan u 92. minuti utakmice.

Povezana vest:  Ljajić: Žao mi je, volim Srbiju, moram da poštujem sebe

Početakm meča pripao je Alžircima koji su već u prvoj minuti imali priliku za gol, koju nije iskoristio Karim Matmur. Zatim je Rafik Džebur pogodio stativu.

S druge strane, Amerikanci su u 20. minutu postigli gol, koji nije priznat jer se Klint Dempsi našao u nedozvoljenoj poziciji iza leđa odbrambenih igrača Alžira.

Novi veliki promašaj fudbaeri SAD su imali u 37. minutu kada je alžirski golman odbranio jedan udarac, a Džozi Altidor pretrčao Donovana do odbijene lopte i sa pet metara šutirao preko gola.

Povezana vest:  Selektor Bert van Marvijk ostao i bez Van Bomela

U drugom poluvremenu Alžirci su bili bolji, dok je odličan golman Rais Mboli spašavao mrežu od povremenih šuteva protivnika.

Amerikanci su obezbedili nastavak takmičenja u sudijskoj nadoknadi, kada je alžirski golman odbranio šut Dempsija, a zatim je Donovan šutnuo loptu u prazan gol.

Američku reprezentaciju sa tribina bodrio je bivši predsednik Bil Klinton.

U naredni krug plasirala se selekcija SAD sa prvog mesta iz Grupe C, dok je druga Engleska koja je u poslednjem meču pobedila Sloveniju 1:0.

Povezana vest:  Arsenalu bod, Liverpul ubedljiv u gradskom derbiju

 

Rezultati utakmica trećeg kola C grupe i tabela

 

Rezultati današnjih utakmica trećeg kola C grupe Svetskog prvenstva i tabela.

Port Elizabet: Slovenija – Engleska 0:1 Defo 23′ Pretorija: SAD – Alžir 1:0 Donovan 90+1′

Tabela:

1. SAD 3 1 2 0 4:3 5

2. Engleska 3 1 2 0 2:1 5

3. Slovenija 3 1 1 1 3:3 4

4. Alžir 3 0 1 2 0:2 1