fabio_kapelo_1_engleskaSP JUŽNA AFRIKA

Kapelo zadovoljan, Kek tužan i ponosan

 

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Fabio Kapelo bio je vrlo zadovoljan nastupom svoje ekipe u meču sa Slovenijom na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

-Morali smo da pobedimo i pobedili smo. Tim je igrao vrlo dobro, sa pristupom utkamici koji nam je falio u prethodnim mečevima. Nastup je bio jako dobar. Imali smo mnogo prilika da damo gol, ali nismo i imali smo problema zbog toga – rekao je Kapelo posle pobede od 1:0.

Povezana vest:  Ferguson: Evra ne odustaje od svojih optužbi protiv Suareza

-U fudbalu možete odigrati nerešeno i izgubiti bez razloga. Slovenija je dobro igrala, ali kada jurite nerešeno, ne igrate isto. Rekao sam igračima da moraju da pobede, ali nije bilo lako… Runija sam izveo iz igre jer nije bio na najboljem nivou, imao je problem sa člankom – rekao je Kapelo.

Slovenački selektor Matjaž Kek nije bio razočaran eliminacijom sa turnira.

Povezana vest:  29. KOLO BUNDES LIGE, Bajern opet lider Bundeslige

-Nisam razocaaran, vrlo sam ponosan. U sportu se može gubiti. Razočaran sam, ali sam čestitao i svojim igračima i Englezima, koji su za mene favoriti. Utakmica je bila teška, mogli smo da odigramo i nerešeno, ali sport je nepredvidiv. Moramo gledati pozitivno na ovaj poraz – rekao je Kek.

Slovenija ima bod manje od SAD i Engleske, dve prvoplasirane ekipe. Amerikanci su zauzeli prvo mesto golom u 92. minutu meča.

-Kada je utakmica završena, kada sam čuo da su Amerikanci tada dali gol… ne mogu to da opišem, ali to je sport. Nadao sam da će se obe utakmice završiti u isto vreme, ali su SAD dale gol u poslednjem trenutku – rekao je Kek.

Povezana vest:  Inter pobedio u Seriji A posle osam utakmica

-Vrlo sam ponosan na Sloveniju i nadam se da će Slovenci ostati u timu. Imamo dobar potencijal i dostigli smo dobar nivo i sada moramo da radimo na tome – kazao je slovenački selektor.