landon_donovan_sadSP JUŽNA AFRIKA

Donovan: Verovali smo da možemo da pobedimo

 

Američki fudbaler Lendon Donovan postigao je danas u nadoknadi vremena gol protiv Alžira na utakmici u Pretoriji i tako omogućio reprezentaciji SAD plasman u naredni krug na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Amerikanci su bili na granici eliminacije, a nastavljaju takmičenje sa prvog mesta u Grupi C, sa osvojenih pet bodova i to prvi put posle SP 1930. godine

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP MLADI, Mlada reprezentacija Srbije pobedom počela kvalifikacije

-Ja sam šokiran. Takođe i ponosan sam na momke u ekipi. Neverovatno. Nisam mogao da promašim iz takve pozicije – rekao je Donovan posle meča.

Američki fudbaler je utakmice meča zaplakao, a dodao da su igrači sve vreme verovali da mogu da pobede i da su zato „preživeli“.

-Uspeli smo da ostvarimo ono što smo želeli poslednje četiri godine. Drago mi je što se to dogodilo na ovakav način – rekao je Donovan.

Povezana vest:  Napoli ispustio pobedu protiv Intera

Selektor SAD Bob Bredli objasnio je da je rizikovao kada je ekipa počela da igra otvoreno kako bi postigla gol i osigurala pobedu.

-Mi smo ponosni. Mi smo završili prvi u našoj grupi. Imamo pet poena i nismo izgubili utakmicu. Tako da smo spremni – rekao je Bredli.

U Grupi C, Engleska nastavlja takmičenje kao drugoplasirana ekipa, dok su Alžir i Slovenija završili takmičenje.

Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE,Crvenoj zvezdi 23 trofej u Kupu

Engleska je u poslednjem kolu pobedila Sloveniju sa 1:0.