Selektor fudbalske reprezentacije Srbija Ljubiša Tumbaković ponovio je da utakmica protiv Norveške u baražu za odlazak na EURO nije presudna za budućnost srpskog fudbala.

On je na onlajn konferenciji za medije istakao da je previše negativnih misli, a sve nakon pitanja da li će podneti ostavku u slučaju poraza u Oslu.

„Pričamo paušalno, zašto bih odlazio sa klupe, ovo je posao kao i svaki drugi? Naravno da nikad nisam pobegao, neću ni ovoga puta. Vodio sam milion utakmica i vodiću i dalje. Ako razumišljamo negativno kao neki, onda ne treba ni da sarađujemo. Ovo je sport, trebalo bi u tom pravcu da razmišljamo. Ako tako razmišljamo pre meča, onda neće biti ništa. Ima i drugih poslova u životu da se radi“, rekao je Tumbaković.

Povezana vest:  Danko Lazović ne govori o mogućem dolasku u Partizan

On je dodao da će ekipa do utakmice u Oslu praktično imati samo jedan trening i otkrio da ne može da računa na Nikolu Maksimovića i Miloša Veljkovića.

„Iz Napolija ne puštaju Maksimovića, traže da ostane tamo, kao i svi drugi igrači kluba, u karantinu, Sa druge strane, Verder pušta Veljkovića samo direktno u Oslo i nazad“, rekao je selektor.

Povezana vest:  Bekenbauer: Mesi zaslužio Zlatnu loptu

Prema njegovim rečima, stručni štab je maksimalno pripremio utakmicu, Norveška je skautirana do sitnica.

„Odgledali smo poslednjih 15 njihovih mečeva. Sve se zna, ali opet, jedan detalj promeni utakmicu“. Ono što me raduje jeste da će naši igrači sada sigurno biti u mnogo boljoj formi nego u septembru jer sad imaju iza sebe četiri-pet utakmica“ .

Povezana vest:  Forster ne brani do kraja sezone, veliki udarac za Sautempton

Utakmica između Norveške i Srbije igra se u četvrtak od 20.45 sati.

Pobednik tog duela u novembru će, na domaćem terenu, dočekati boljeg iz meča Škotska – Izrael u finalu baraža C Lige nacija.