Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su večeras u Beogradu nerešeno 1:1 sa italijanskim Sasuolom u revanš meču baraža za Ligu Evropa i tako završili učešće u tom takmičenju.

U prvoj utakmici prošlog četvrtka Sasuolo je na svom terenu pobedio sa 3:0.

Sasuolo je poveo golom Domenika Berardija u 28. minutu, a izjednačenje Zvezdi doneo je Aleksandar Katai u 54. minutu.

Žreb za grupnu fazu Lige Evropa održaće se sutra od 13.00 u Monaku. ;

Na početku utakmice nije bilo prilika. Zvezda je imala posed, ali nije uspevala da dodje do prilike, dok je Sasuolo čekao priliku da napadne iz kontranapada.

Gosti su upravo posle jedne kontre, u 13. minutu, imali sjajnu priliku da povedu, ali je Alesandro Matri u situaciji „jedan na jedan“ pogodio stativu.

Povezana vest:  Šaponjić potpisao ugovor sa Benfikom na pet i po godina

Zvezda je u 20. minutu prvi put ozbiljnije pripretila. Posle jedne kombinacije Pabla Moučea i Aleksandra Kataija na desnom boku, lopta je došla do Mičela Donalda koji nije oklevao, te je odmah šutirao sa oko 20 metara, ali je golman Andrea Konsilji bio dobro postavljen.

Igrao je domaći tim otvoreno i tako ostavio prostora rivalu, koji je dubinskim loptama ka napadačima lako dolazio do prilika. Berardi je u 28. minutu iskoristio jednu loptu iza odbrambenih igrača Zvezde, utrčao u šesnaesterac s desnog boka, te dvaput zalomio Tomasa Fibela i udarcem kroz noge sa oko 10 metara savladao Damira Kahrimana. ;

Crveno-beli su u 38. minutu propustili odličnu priliku da dodju do izjednačenja. Džon Ruiz je s levog boka proigrao Moučea u šesnaestercu, a ovaj je u situaciji „jedan na jedan“ šutirao pravo u Konsiljija, da bi se lopta potom odbila do Uga Vijeire, koji je sa pet metara promašio prazan gol.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, LISTA STRELACA, Nejmar, Mesi i Miler za sada najefikasniji

Početkom drugog poluvremena Sasuolo je umalo udvostručio prednost, ali je Alesandro Matri posle soloprodora, u situaciji kada je sam bio ispred Kahrimana, šutirao pravo u golmana Zvezde. Samo minut kasnije, isti igrač pokušao je glavom sa oko sedam metara posle centaršuta Domenika Berardija, ali je bio za malo neprecizan.

Zvezda je u 54. minutu kaznila promašaje Matrija. Kapiten Zvezde Katai probio je kroz sredinu, odigrao „dupli pas“ s Vijeirom, te dobrim udarcem sa oko 20 metara savladao Konsiljija.

Obe ekipe u nastavku susreta imale su solidne prilike da dodju do vodjstva. Donald je desetak minuta posle izjednačenja pokušao udarcem sa oko 25 metara crveno-belima da donese preokret, ali je Konsilji zaustavio njegov udarac.

Povezana vest:  Lazović srušio Napredak

Sasuolo je čekao svoje prilike iz kontranapada. U 67. minutu Berardi je na desnoj strani prevario Mihaila Ristića, re odigrao u sredinu ka Matriju, koji je loptu pustio do Falčinelija, ali je njegov udarac završio pored gola.

Crveno-beli su u 85. minutu posle kornera s desne strane imali priliku da povedu, ali je Fibelov pokušaj glavom sa oko pet metara bio lak zadatak za Konsiljija.

Utakmica je odigrana pred oko 22.000 gledalaca. ;

Meč na stadionu „Rajko Mitić“ počela je minutom ćutanja u čast poginulima u razornom zemljotresu koji je pogodio Italiju.