crveni_karton

Sudija nokautirao fudbalera u Novoj Crnji

 

Višem tužilaštvu u Zrenjaninu podnešena je krivična prijava protiv fudbalskog sudije Dragana M. iz Žitišta, jer je na utakmici odigranoj u srednjebanatskoj opštini Nova Crnja glavom udario fudbalera Šandora J. i naneo mu lakše telesne povrede.

Do incidenta došlo je 5. juna za vreme utakmice nižerazredne lige između novocrnjanskog Fudbalskog kluba (FK) „Roham“ i „Proletera“ iz obližnje Međe.

Fudbaler Šandor J. je poslee gužve u drugom poluvremenu izazvane oštrim startom zatražio objašnjenje od sudije zašto ga je isključio kada to ničim nije zaslužio. Kada se fudbaler licem približio sudiji da čuje odgovor na svoje pitanje, ovaj ga je glavom udario u čelo, od čega se nesrećni fudbaler momentalno stropoštao na travu igrališta.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati utakmica 4. kola i tabela Premijer lige

Kako je povodom nesvakidašnjeg incidenta saopštio Upravni odbor (UO) FK „Rohama“, samo zahvaljujući sabranosti redara, igrača oba tima, kao i dvojici policajaca koji su pratili utakmicu i uskočili u teren, zaštićen je nasilni sudija od besa stotinjak domaćih navijača.

Prekid utakmice trajao je desetak minuta, a Šandoru je na terenu ukazana pomoć i on je sa čvorugom na čelu pokušao je da odigra meč do kraja, ali je posle par minuta igre ipak odveden u bolnicu da bi mu se ukazala lekarska pomoć.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Stanojević zadovoljan žrebom

Utakmica između „Rohama“ i „Proletera“ odigrana je do kraja, posle čega je sudija Dragan M. s pomoćnicima, kao i dvojicom domaćih i jednim gostujućim fudbalerom, priveden na saslušanje u lokalnu policijsku stanicu.

UO „Rohama“ zatražila je od fudbalskih organa da najoštrije kazni nasilnog sudiju Dragana M. i zabrani mu dalje suđenje. Delegat utakmice u svom izveštaju naveo je da je sudija Dragan M. slabo vodio utakmicu, ali da UO „Rohama“, tvrdi da nije tačno opisao njegovo siledžijsko ponašanje.

Povezana vest:  Lazović: Očekujem da budem bolji u nastavku sezone