radomir_antic_selektor_srb_vs_austraSP JUŽNA AFRIKA

Antić: Promašili smo mnogo šansi i stigla je kazna

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić posle poraza od “kengura” ocenio je da je ekipa propustila previše šansi protiv Australije, zbog čega je kažnjena i ostala je bez bodova i plasmana u osminu finala Svetskog prvenstva.

-Fudbal je večeras bio nepraveden prema nama. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu i nijednom igraču ne mogu da zamerim na zalaganju. Imali smo mnogo šansi, ali ih nismo iskoristili. Možemo da žalimo za propuštenim – izjavio je Antić odmah posle poraza od 2:1 protiv Australije u Nelspruitu.

Povezana vest:  Juventus slavio na gostovanju protiv Palerma

Orlovi su u prvom poluvremenu imali barem pet – šest dobrih prilika za pogodak, dok su Australijanci jednom šutnuli ka golu Stojkovića.

-Možemo da analiziramo meč iz više uglova. Oni su bili rasterećeni i imali su više svežine. Kod prvog gola Kejhil je nadskočio celu našu odbranu. Mi smo imali imperativ pobede, a fudbal nas kaznio. Ova ekipa zaslužila je mnogo više – naveo je Antić.

Selektor Srbije dodao je da je u drugom poluvremenu pokušao da osveži ekipu izmenama.

Povezana vest:  U Brazilu sudije teren napustile pod policijskom pratnjom

-Nismo stali u drugom poluvremenu, i u tom periodu utakmice imali smo šanse. Pokušali smo da osvežimo ekipu sa novim igračima. Još pre meča smo rekli da nećemo kalkulisati. Jednostavno , nedostajala nam je preciznost u završnici – istakao je on.

Antić je bio nezadovoljan i suđenjem Urugvajca Horhea Larionde jer u 90. minutu nije svirao penal, iako je Tim Kejhil u svom kaznenom prostoru igrao rukom.

-Ne znam šta bih rekao… Sudija je imao crni dan u odnosu na Srbiju i sigurno je da smo ljuti na sudijsku odluku – poručio je strateg Orlova.

Povezana vest:  Mamić ne ide u istražni zatvor

Uprkos eliminaciji posle prvog kruga takmičenja, Antić nije u potpunosti bio nezadovoljan nastupom na Mundijalu.

-Svi treba da sednemo i da izvučemo zaključak sa SP. Mislim da smo ostavili dobar utisak. Momci su pokazali visoku sportsku kulturu, ne mogu ništa da zamerim. Ova generacija se neće razići, a SP nam pokazalo da ovde nema slabih timova – rekao je Antić, a navijačima Srbije poručio:

-Znam da je naš narod sada tužan, ali u fudbalu ne pobeđuje uvek bolji.