Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da njegovu ekipu očekuje teška utakmica u Novom Pazaru posle eliminacije iz Lige Evropa, ali da veruje da njegovi fudbaleri poseduju kvalitet da osvoje nova tri boda i nastave seriju pobeda u Super ligi Srbije.

-Očekuje nas psihološki teška utakmica zbog ispadanja iz Evrope i u takvom neraspoloženju putujemo u Novi Pazar, ali šta je tu je, moramo da se okrenemo domaćem prvenstvu i nastavimo seriju pobeda. Biće teško, ali ova ekipa ima kvalitet i snagu da osvoji nova tri boda – rekao je Božović na konferenciji za novinare na stadionu „Rajko Mitić“.

Fudbaleri Zvezde sutra od 17.00 igraju na gostujućem terenu protiv Novog Pazara utakmicu sedmog kola Super lige Srbije. Crveno-beli ulaze u duel posle eliminacije iz Lige Evropa od italijanskog Sasuola.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE, Štutgart sa dva gola prednosti na revanš u Moskvu

-Biće teže nego prošli put u Pazaru i zbog ove eliminacije, ali i zbog toga što oni sada imaju jači tim, ali opet mi smo ozbiljna ekipa za ovu našu domaću ligu. Nadam se pobedi – rekao je on.

Božović je najavio da će odmoriti četvoricu ili petoricu igrača u sutrašnjem duelu, medju kojima će biti i Aleksandar Katai, za koga se spekuliše da će napustiti Zvezdu.

-Ništa ne znam o tome. Mada postoje nagoveštaji da bi mogao da ode, ali za sada nema ništa konkretno – dodao je on.

Božović je rekao da je „krenula hajka u medijima protiv stranih igrača“ i da bi neki voleli da se vrati vreme kada je Zvezda gubila od Radničkog iz Kragujevca na svom terenu i kada je svima bilo dosadno na stadionu, kada su ljudi spavali na utakmicama.

Povezana vest:  EP FRANCUSKA 2016, Mekoli autogolom poslao Vels u četvrtfinale

Novinare je zanimalo da li Božović sada pravi planove za novu sezonu, pošto je u nekoliko navrata rekao da nije imao dovoljno vremena da napravi tim za ovu sezonu, što je na neki način bio i uzrok eliminacije iz Evrope.

-Sve zavisi da li ću ostati ovde. Ako mi dozvole da radim, radiću, ako mi ne dozvole – neću raditi. Ne tražim alibi, ako neko misli da sam kriv i da treba da odem, to nije problem. Mi smo preko noći sklapali ekipu, nije bilo vremena, ne može ništa preko noći. Ako uporedite s drugim klubovima, ovo sve izgleda kao amaterizam. Treba da se napravi dopunska selekcija igrača, a ove utakmice su pokazale ko od igrača može da igra na kakvom nivou. Sada su nam stvari kristalno jasne – rekao je trener crveno-belih.

Povezana vest:  Bajern potvrđuje četvrtfinale, Malaga za istoriju

Trener Zvezde naveo je da bi već u decembru ili januaru trebalo da se pravi tim za narednu sezonu uz postojeći kostur tima i eventualna pojačanja, ali da ni tada uspeh neće biti garantovan.

Upitan za strategiju u zimskom prelaznom roku, Božović se prvo nasmejao, a onda rekao da je strategija da „preživimo“.

-Sada smo u bunkeru, u rovovima i cilj je da se izvučemo. Javno mnjenje se raspucalo, pravi negativnu klimu oko kluba, traže promene, a ne znaju šta bi posle njih. Posle svake promene bude još gore. Najbolje je ovako kako je za sada – rekao je Božović.

On je dodao da će iz Zvezde otići „jedan ili dvojica igrača“, ali da ne misli da će Ugo Vijeira da ode.