tim_cahill_slavlje_australijaSP JUŽNA AFRIKA

Australijanci i ponosni i razočarani

 

Selektor fudbalske reprezentacije Australije Pim Verbek rekao je večeras da je zadovoljan pobedom protiv Srbije u poslednjem kolu prve faze Svetskog prvenstva, ali da je razočaran što ekipa nije prošla u osminu finala.

-Osećanja su mi pomešana. Prikazali smo odličnu igru i došli do rezultata u večerašnjoj utakmici, ali ne i do plasman u osminu finala što nam je bio plan. Razočaran sam, jer bi nam prošlom Mundijalu četiri boda bila dovoljna za drugi krug – rekao je Verbek novinarima posle utakmice u Nelspruitu.

Povezana vest:  De Rosi pauzira do mesec dana

Australiji je za prolaz u osminu finala bila potrebna ubedljiva pobeda protiv Srbije.

-Ne mogu da krivim nijednog igrača, jer su svi obavili odličan posao i pokazali kakvi su kad su svi digli ruke od njih. Pokušali smo da dođemo do trećeg gola, ali nismo uspeli – zaključio je strateg Australijanaca.

Strelac prvog pogotka za „kengure“ Tim Kejhil rekao je da je srećan što se njegov tim pobedom oprostio od Mundijala.

Povezana vest:  Real pobedio Atletiko u gradskom derbiju Madrida

-Zaslužuli smo ovu pobedu, trebalo je i protiv Gane da pobedimo, ali sad je za to kasno. Drago mi je da smo pobedili Srbiju i ostvarili fantastičan rezultat. Nemačka je jedna od najboljih na svetu i ne mislim da nas je taj poraz izbacio – kazao je on.

Fudbaler engleskog Evertona dodao je i da ne misli da je Srbija oštećena za penal u 90. minutu, kada je baš on igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

Povezana vest:  Ivanov: Biće teško zameniti Krstajića u timu Partizana

-Ponosan sam što smo ovako odigrali na turniru, nismo imali sreće da prođemo. Ne mislim da je Srbija oštećena za penal, mislim da je trebalo da pobedimo s 4:1 i kvalifikujemo se za drugi krug – rekao je Kejhil.

Plasman u osminu finala iz D grupe ostvarili su Nemačka sa šest bodova i Gana sa četiri, uz bolju gol-razliku od Australije.