Fudbalski klub Liverpul mogao bi da ostane bez defanzivca Žoela Matipa u narednih šest utakmica zbog odbijanja tog igrača da igra za reprezentaciju Kameruna na Kupu afričkih nacija (KAN).

Matip je odbio da igra za reprezentaciju Kameruna na Kupu afričkih nacija nakon što se našao na preliminarnom spisku igrača za to takmičenje.

Povezana vest:  Partizan siguran protiv Radnika na jubileju Stanojevića

Fifa je danas navela da Matip bez dozvole Kameruna ne može da igra za „crvene“ do kraja učešća te reprezentacije na Kupu afričkih nacija.

„Možemo da potvrdimo da je Liverpul kontaktirao Fifu po tom pitanju i da je dobio odgovor u skladu sa važećim propisima. Igrač koji je pozvan u nacionalni tim, osim ako nije drugačije dogovoreno, nema pravo da igra za klub“, rekao je portparol Fife.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Bufon ne igra protiv Engleza

Ukoliko Kamerun stigne do finala, koje je na programu 5. februara, onda će Matip moći da zaigra za Liverpul tek 11. februara u meču protiv Totenhema.

Matip je propustio prethodnih sedam prvenstvenih mečeva zbog povrede skočnog zloba. On je poslednji put za reprezentaciju Kameruna igrao septembra 2015.

Reprezentacija Kameruna je KAN počela remijem s Burkinom Faso.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Subotić: Moramo da pobedimo Olimpijakos