dejan_stankovic_vs_australijaSP JUŽNA AFRIKA

Srpski fudbaleri u šoku posle poraza

 

Fudbalski reprezentativci Srbije bili su vidno utučeni posle večerašnjeg poraza od Australije od 1:2 i eliminacije sa Svetskog prvenstva, posebno zato što su izgubili u verovatno najboljem meču koji su odigrali u Južnoj Africi.

-Odmah posle utakmice sam, još vruće glave, rekao da ne možeš da stvoriš četiri ili pet šansi, i ne daš gol. Bili smo stvarno superiorni. I sve vreme ti je u glavi da ćeš biti kažnjen za te propuštene šanse – rekao je srpskim novinarima po završetku utakmice kapiten Dejan Stanković.

-Tako to biva u fudbalu: kada se najmanje nadaš, stigne kazna. A igrali smo možda i najbolju utakmicu od kada smo zajedno. Sada bih potpisao da smo igrali najružniju utakmicu ikada, ali da smo pobedili – dodao je razočarani Stanković.

Srbiji je, s obzirom na pobedu Nemačke nad Ganom od 1:0 u drugom meču Grupe D, dovoljan bio i rezultat 2:2 do kojeg je mogla da dođe da je sudija Horhe Lariondo pokazao na penal u 88. minutu posle očiglednog igranja rukom Australijanca u kaznemom prostoru.

-To je kada ti sve krene kontra. A sudija je bio tu, na tri metra. Vikali smo da pogleda, da je ruka. Nama su na dve prve utakmice svirali penale, a sudije su bile daleko. Protiv Gane nam je penal svirao sudija sa klupe. Ali ne želimo izgovore – kazao je Stanković i dodao da činjenica da se Srbija nije obrukala na Mundijalu ne ublažava tugu.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati utakmica 9. kola i tabela italijanske Serije A

-Svi ste videli utakmicu. I sada ćete pisati o tome. Ali opet ćete, kada završite, znati da smo ispali… Baš je bilo tužno u svlačionici. Ogromno je razočarenje. Mnogo smo kvalitetniji od Australije, a ispali smo. Ali ne treba sad – posebno ovi mladi igrači – da pokleknemo. Zaista mislim da imamo svetlu budućnost. Ova ekipa, koja će verovatno ostati na okupu zemlji je donela dosta radosti – rekao je Stanković.

Štoper Nemanja Vidić priznao je da mu je današnji dan verovatno najteži u profesionalnoj karijeri.

-Do 60 minuta igrali smo baš dobro, možda je to bila i naša najbolja partija, uz pobedu nad Rumunijom u kvalifikacijama. U drugom poluvremenu smo igrali dosta slabije, Australijanci su nas napali visoko, pa smo pokušavali dugim loptama, a oni su u skoku bolji – ocenio je Vidić.

-Prokomentarisao bih neke situacije, ali ne baš putem medija. Ne mislim na saigrače, nego neke druge stvari – dodao je Vidić i na pitanje šta misli o reakciji arbitra Larionde koji nije pokazao na penal odgovorio rekavši:

Povezana vest:  Fifa možda odbacuje kandidaturu Španije i Portugala za SP

-Iz moje reakcije je bilo jasno šta mislim.

Vidić je kazao i da je teško objasniti zašto je ekipa imala problema sa realizacijom šansi.

-Teško je reći. Možda mali pad koncetracije u odsudnim trenucima. To su nijanse, stotinke – rekao je.

Upitan da li će i dalje igrati za reprezentaciju Vidić je rekao:

-Nema razloga za takvo pitanje.

Strelac jedinog gola za Srbiju Marko Pantelić izrazio je žaljenje što je pri zaostatku 1:2 rano izašao na ubacivanje Danka Lazovića, pa je šansa zbog ofsajda propala.

-Odmah sa video da je linijski sudija podigao zastavicu. To je pola koraka. Valjda zbog te želje da se što pre postigne gol. Želeo sam da iskočim iz svoje kože. Na žalost, ne možemo ništa sada da promenimo… Lako je biti general posle bitke. Dali smo sve od sebe, pokazali želju, ali su četiri godine truda propale zbog jednog gola – rekao je Pantelić.

Komentar na nedosuđeni penal bio je jasan:

milos_ninkovic_srbija_vs_australija-Ne mogu da verujem da je to pravda – naglasio je Pantelić.

Miloš Krasić je imao prvu i verovatno najbolju šansu za Srbiju kada je pretrčao golmana Australije, ali neprecizno šutirao.

-Odlična prilika, ali sam pri šutu izgubio korak… Strašno. Morali smo da postignemo gol u prvom poluvremenu. U drugom nam se možda uvukao strah. Posle i taj nedosuđeni penal. Nama dva puta sviraju za istu stvar. A ovde ruka u vazduhu, ne uz telo, sudija na metar. Sramota. U šoku smo – istakao je Krasić.

Povezana vest:  Fifa: Nije doneta odluka o promeni termina SP u Kataru

Zdravko Kuzmanović teško je probirao reči.

-Šta da kažem? Mnogo smo dobar fudbal igrali, mnogo šansi imali, a njih moraš da iskoristiš na ovakvom turniru. Oni su iz dva prva ozbiljna šuta postigli dva gola. Je.. ga! Odigrali smo najbolju utakmicu na Svetskom prvenstvu, a izgubili smo i sada idemo kući – naveo je Kuzmanović.

Aleksandar Luković imao je kratak komentar: „Šteta“.

-Igrali smo bolje nego protiv Nemačke, a njih smo pobedili, a večeras izgubili. Osvetile su nam se propuštene šanse. To je fudbal. Nismo imali dovoljno koncetracije – naveo je.

Niko od igrača nije želeo da komentariše odluke selektora Radomira Antića rekavši da to nije njihov posao.

Novinari nisu uspeli da razgovaraju sa Dankom Lazovićem, koji je po završetku meča imao verbalni sukob sa navijačem koji ga je, dok je meč još trajao, gađao flašom, a potom i vređao. Lazović je krenuo ka tribini da se razračuna sa njim, ali su redarske službe sprečile fizički kontakt.