Ottmar-Hitzfeld_svajcarska_selektorSP JAR, ŠVAJCARSKA – HONDURAS

Švajcarcima neophodna pobeda protiv Hondurasa

 

U drugoj utakmici trećeg kola H grupe fudbalskog šampionata sveta u Južnoj Africi u Blumfontejnu se sutra sastaju reprezentacije Švajcarske i Hondurasa, a izabranicima selektora Otmara Hicfelda neophodna je pobeda za plasman u osminu finala.

Jedina opcija u kojoj i bod odgovara „sajdžijama“ je trijumf Čilea u duelu sa Španijom, koja će u slučaju da se ta utakmica završi nerešenim ishodom biti eliminisana već u prvom krugu.

Švajcarska je u prva dva kola prikazala uobičajenu defanzivnu igru koja je urodila plodom protiv evropskog prvaka, ali se u duelu sa Čileom osetilo isključenje Valona Behramija, pa su Hicfeldovi puleni pretrpeli poraz.

Povezana vest:  Real ubedljiv protiv Saragose, prvenac Modrića

-Znamo da nam je potrebno da postignemo dva pogotka kako bi osigurali plasman u osminu finala, drugi put uzastopno na Mundijalima. Bio bi to veliki uspeh za Švajcarsku – napomenuo je Hicfeld.

Iskusni stručnjak je rekao da tokom utakmice neće pratiti kretanje rezultata na meču Španija – Čile, napomenuvši da će o zbivanjima u Pretoriji biti obavešten na poluvremenu i na kraju.

„Sajdžije“ će morati da promene defanzivni pristup igri pošto su im bodovi sutra neophodni. Do utakmice sa Čileom Švajcarska nije primila gol na prvenstvima sveta čak 558 minuta, što predstavlja rekord šampionata.

Povezana vest:  „Građevinari" sutra kreću put Antalije

-Meč sa Hondurasom me podseća na polufinale Lige šampiona. Očekujem da će to biti jako uzbudljiva utakmica sa puno prilika – istakao je Hicfeld.

Reprezentacija Hondurasa nakon dva kola je i bez bodova i bez postignutog gola, pa će joj duel sa Švajcarskom služiti samo kao pokušaj da se na lep način oprosti od planetarne smotre.

Honduras ima teoretske šanse za prolazak ukoliko ubedljivo pobedi Švajcarsku, a reprezentacija Čilea savlada Španiju.

Kolumbijski stručnjak Rejnaldo Rueda posle utakmice sa Španijom delovao je vidno neraspoložen, pošto je uvideo da njegovi izabranici nisu pružili dostojan optor favoritu.

Povezana vest:  Zvezda lako i ubedljivo pobedila Mačvu

-Moramo da na teren izađemo sa namerom da se borimo i da prikažemo ono najbolje što umemo. Dok postoji bilo kakva šansa, ne smemo da se predamo – zaključio je Rueda.

Utakmica Švajcarska – Honduras igra se sutra od 20.30 časova na stadionu „Fri stejt“ u Blumfontejnu, a sudiće Hektor Baldasi (Argentina) sa sunarodnicima Rikardom Kasasom i Hernanom Majdanom.

Verovatni sastavi:

Švajcarska: Benaljo, Grihting, Fon Bergen, Lihtštajner, Zigler, Barneta, Inler, Hugel, Fernandes, Frei, Nkufo.

Honduras: Valjadares, Mendoza, Čaves, Figeroa, Izagire, Alvares, Palasios, Gevara, Espinoza, Pavon, Suazo.