dider_drogba_obala_slonovaceSP JAR

 

Obala Slonovače samo teoretski u igri

 

Fudbalska reprezentacija Obale Slonovače pokušaće u sutrašnjem meču trećeg kola G grupe šampionata sveta u Južnoj Africi da protiv Severne Koreje u Nelspruitu napravi „čudo“ i na nesvakidašnji način se plasira u osmini finala.

Izabranicima švedskog stručnjaka Svena Gorana Eriksona neophodna je pobeda od devet golova razlike, uz trijumf Brazila nad Portugalijom. To praktično znači da je jedna od najjačih afričkih selekcija svoje šanse za prolazak u drugi krug svela na domen teorije.

Od „slonova“ se mnogo više očekivalo na Mundijalu, a i oni sami su nagoveštavali da su veoma ambiciozni.

Reprezentacija Severne Koreje je na prva dva meča ostavila polovičan utisak. Na premijeri protiv Brazila Severenokorejci su pokazali koliko umeju da budu neugodan rival i kako se uspešno može parirati mnogo kvalitetnijem protivniku, dok su ih Portugalci „počistili“ sa terena i pobedili sa 7:0.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Kojt: Sanjam finale Svetskog prvenstva

-Znam da se ono što nam je danas potrebno zove čudo. Samo nam je Bog u pomoći – iskren je Artur Boka koji se, ipak, nada nečemu pošto smatra da je Portugalija pokazala da je moguće deklasirati Severnu Koreju.

Prema Bokinim rečima, reprezentacija Severne Koreje je ekipa koja „ima kvalitet“, ali je očigledno da se u završnici akcija suoačavaju sa „ogromnim problemima“.

Obala Slonovače je na prvenstvima sveta debitovala pre četiri godine, a uoči poslednjeg kola na šampionatu u Nemačkoj afrički tim je izgubio sve šanse za prolazak u osminu finala porazima od Holandije i Argentine. Jedinu pobedu u istoriji Mundijala „slonovi“ su zabležili protiv selekcije Srbije i Crne Goru koju su dobili sa 3:2.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati utakmica 32. kola i tabela Premijer lige

Severna Koreja se našla među ekipama koje su nakon dva kola izgubile sve šanse da se nađe u osmini finala i protiv „slonova“ će igrati za popravljanje veoma lošeg utiska iz meča sa Portugalijom.

Selektor Kim Jong Hun najavio je da će ponovo menjati taktiku, a ovoga puta najveća pažnja odbrambene linije Severnokorejaca biće posvećena čuvanju Didijea Drogbe.

Povezana vest:  Preokret Sosijedada, novi poraz Betisa

On ije želeo da precizira kako će izgledati tim Severne Koreje za meč sa Obalom Slonovače niti da komentariše plasman Južne Koreje u drugu fazu takmičenja.

Utakmica Obala Slonovače – Severna Koreja igra se sutra od 16 časova na stadionu „Mbombela“ u Nelspruitu, a sudiće Alberto Undijano (Španija) kome će pomagati sunarodnici Fermin Martines i Huan Karlos Huste Himenes.

Verovatni sastavi:

Obala Slonovače: Bari, Demel, Kolo Ture, Zokora, Tjene, Ebue, Tjote, Jaja Ture, Dindane, Salomon Kalu, Drogba.

Severna Koreja: Ri Mjong Guk, Ri kvang Čon, Nam, Pak Čol Jin, Ri Jun Il, Ji, Mun, An, Pak Nam Čol, Hong, Jong.