srb_ekipa_est

Reprezentacija stigla u Moskvu

 

Ekspedicija A fudbalske reprezentacije Srbije doputovala je u Moskvu gde u sredu, 10 avgusta (17.00 po srednjeevropskom vremenu) igra prijateljsku utakmicu selekcije Rusije, na stadionu Lokomotive. Većina igrača sa spiska selektora Vladimira Petrovića krenula je put Rusije čarter letom iz Beograda dok su se u Moskvi saigračima priključili Nemanja Vidić, Zoran Tošić, Veseljko Trivunović, Damir Kahriman…

Posle godinu i po dana odsustva, na reprezentativnu akciju ponovo se odazvao Boško Janković.

Povezana vest:  Nova pobeda Fiorentine

– Osećanja su mi podeljena, čas se osećam kao da sam prvi put u reprezentaciji, a odmah zatim, kad se osvrnem oko sebe, vidim veliki deo ekipe čiji sam član poslednje tri-četiri godine. Selektor Petrović me lansirao i pre sedam godina, kad sam iz Jedinstva sa Uba krenuo na Evropsko prvenstvo 2004. u Nemačku, sa našom mladom reprezentacijom. Tako da, svakako, ima simbolike u ovom pozivu. Nadam se najboljem i lično i kad je naša reprezentacija u pitanju. Rezultat je uvek važan, ipak, ovde u Moskvi treba iskoristiti još 90 minuta za uigravanje pred mečeve odluke u kvalifikacijama koje nas očekuju u septembru – rekao je 27-godišnji vezista.

Povezana vest:  Treneri: Nerešen rezultat realan ishod u Novom Pazaru

Sa osmehom na licu, na akciju nacionalnog tima stigao je i Milan Jovanović…

– Ogromno zadovoljstvo osetio sam posle dočeka u Anderlehtu i pun pozitivne energije odazvao sam se pozivu selektora Petrovića. Slažem sa sa stavom da u Moskvi rezultat nije toliko bitan, koliko činjenica da odigramo dobar meč, da se niko ne povredi i, što je najvažnije, da svi igrači koje selektor Petrović bude želeo, mogu da se odazovu za septembarske mečeve u kvalifikacijama – rekao je Jovanović.

Povezana vest:  Simon Vukčević: Sa Vojvodinom u Ligu Evrope

Nekoliko sati po dolasku u Moskvu, najbolji srpski fudbaleri održali su prvi od dva planirana treninga. Radilo se na pomoćnom terenu sportskog kompleksa Lokomotive gde će biti odigrana utakmica.