rajko_baltic_kzn_trim_2011

RAJKO BALTIĆ INFORMISAO O STANJU POVREĐENIH JUNIORA

Baltić: Amidžić priča i oporavlja se!

 

Nesreća koja je zadesila celokupno srpko rvanje ali i srpski sport – saobraćajna nesreća, juniorske reprezentacie 4. jula. Svi su strahovali za živote i budućnost šestorice momaka. Na kraju, na svu sreću, sve se dobro završilo…

-Shodno svakodnevnoj praksi, od kako se nesreća dogodila, jutros sam se čuo sa povređenima. Ono što je najnovije, pričao sam sa Milošem Amidžićem, najteže povređenim momkom. On se oporavlja u Kliničkom centru Vojvodina i, hvala Bogu, sve ide kako treba. U njegov opravak uključen je i fizioterapeut. Juče sam razgovarao sa Nemanjom Pavlovićem, koji je skinuo longete, zavoje… Roland Bin dolazi za dve nedelje da mu skinu šinu, koja mu je ugrađena u ruci. Okovratnik će morati još da nosi, oporavak od operacije vrata ide sporo, ali biće sve u redu. Tamaš Nađ je već počeo da trenira, kao i Kristijan Gazdag. Trener juniora, Milan Marić, je pre 15 dana bio u Karatašu sa kadetskom selekcijom, a trenutno je, s obzirom na to da radi kao profesor fizičkog vaspitanja u osnovnoj školi, odveo đake na odmor u Čanj – raportirao je Rajko Baltić.

Povezana vest:  MEDITERANSKO PRVENSTVO, Kadeti na pravom putu!

Potpredsednik RSS, zadužen za međunarodni program, osvrnuo se onda na saopštenje, koje je Rvački klub Vojvodina uputio javnosti…

-Ne želim da se bavim prepucavanjima, samo hoću da otklonim neke sumnje. Put juniora za Mađarsku bio je programski, planiran i unapred određen. Krenulo se kombijem, koji od 2005. godine služi kao prevozno sredstvo Rvačkog saveza Srbije. Zašto se išlo njime? Iz racionalnih razloga. Vozilom je upravljao najiskusniji, trener. Ovo nije bio prvi put da Marić vozi. Ali, eto, desila se nezgoda.

Povezana vest:  EP ZA KADETE, Una Tuba osvojila bronzu u Poljskoj

Klub iz Novog kritikovao je ljude iz RSS, da nisu došli u Mađarsku, po nesrećnoj događaju.

Šta se dešavalo posle saobraćajnog udesa potpredsednik RSS je izložio.

-Lično sam koordinirao sa svim ljudima, posle nesreće. Odmah po nemilom događaju, u Kečkemet i u Budimpeštu je upućen Zoltan Balik, član Predsedništva RSS, koji živi u Kanjiži, jer bio je najbliži. Ceo tim, odnosno Predsedništvo, preko predsednika Trajkovića, mene i sleketora Dokmanca, koji je cirkulisao non-stop, bilo je u toku dešavanja. Nije izostalo ni interesovanje, ni pomoć. Moram da istaknem da su nam pomogli i Ministarstvo omladine i sporta i Gradski sekretarijat. Hvala i ministru Stankoviću, domu zdravlja Subotica, Kliničkom centru Vojvodina, VMA, bolnici u Kečkemetu i Rvačkom savezu Mađarske.

Pronela se vest da je direktor crno-belih, Rajko Baltić, sakupljao sredstva za povređene.

Povezana vest:  Rvači i džudisti Radničkog na putu za Šabac

– Organizovali smo prikupljanje određenih sredstava, koja su uplaćena na račun momaka koji su imali saobraćajnu nesreću, radi njihovoh lakšeg oporavka. Jedino novac nije legao na račun Miloša Amidžića, jer on nema račun, a njegov otac nije hteo da sredstva idu preko njega. Čim Amidžić otvori račun, dobiće i novac. To ga čeka. Stoji da rvačima nije bilo plaćeno putno osiguranje, ali su bili osigurani kao treće lico vozila. Moram da kažem i da mi je žao što je prozvan selektor Dokmanac, koji je jedan od najvrednijih ljudi u savezu. Podmetati nesreću zbog animoziteta prema predsedniku Trajkoviću, ili kome već, degutantno je. Kao neko ko je zadužen za međunarodni program, proverio sam sve okolnosti i nisam utvrdio nijedan propust – zaključuje Baltić.