maksa_1_kolo (2)

KVALIFIKACIONI TURNIR ZA OI U BUGARSKOJ

Aleksandar Maksimović u 1. kolu protiv Poljaka Svireka

 

Počelo je takmičenje u bugarskom glavnom gradu – Sofiji gde su se okupili najbolji rvači u borbi za olimpijske vize za London. Prvog dana takmičenja nastupiće dvojica srpskih Orlova – Aleksandar Maksimović i Petar Balo.

U kategoriji do 66 kilograma, reprezentativac Srbije Aleksandar Maksimović naći će se u konkurenciji 21 rvača u borbi za olimpijsku normu. U prvom kolu Maksimović će rvati sa Poljakom Tomašom Svirekom. U koliko prođe prvu prepreku Aleksandar Veliki će rvati sa boljim iz duela Sasun Gambarjan (Jermenija) – Danijel Janečić (Hrvatska).

Povezana vest:  10. "TROFEJ BEOGRADA" ZA KADETE, Boban Živanović najbolji kadet!

U donjem delu žreba, gde se nalazi Maksimović nalaze se još reprezentativci Rusije – Ambako Vakadze, Azerbejdžana – Vitali Rahimov, Francuske – Fabien Fransoa Stiv ali i rvači mađarske, Švajcarske, Moldavije i Rumunije.

Iznenađuje da je rvač Bugarske Malinov Emilijan u gornjem delu žreba gde bi u prvom kolu rvao sa Grkom Pentoresom.

Petar Balo će nastupati u kategoriji do 84 kilograma je je mereno i žrebano 20 rvača. Prvo kolo je Balo slobodan a u drugom će rvati sa Nemcem Ramsinom Azizsirom. U koliko pređe ovu prepreku Balo bi trebalo da se sastane sa, najverovatnije, Jermenom Hračom Hovanisjanom. U gornjem delu žreba Balo ima i protivnike Švajcarske, Mađarske, Moldavije i Grčke.

Povezana vest:  KUP KUPOVA EVROPE – Ankara 2010, Partizan osvojio trojef Kup Kupova Evrope

U kategoriji do 55 kilograma Srbija nema predstavnika a na spisku se nalazi samo 12 rvača. U kategoriji do 60 kilograma gde je trebalo da rve Davor Štefanek (bolestan) na spisku se nalazi 18 takmičara. U kategoriji do 74 kilgorama, gde je trebalo da se nađe Goran Bulatović koji je preskočio ovo takmičenje zbog regulisanja kilograma na spisku je 21 rvač.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Otvorena prva rvačka sekcija u beogradskim školama