franjkovic (2)

KVALIFIKACIONI TURNIR ZA OI U FINSKOJ

Franjković na korak do senzacije

 

Iako se očekivalo da će u Finskoj, pošto je rešio da krene, Davor Štefanek braniti boje srpske zastave na Olimpijskim igrama u Londonu to neće biti moguće. Naime, Štefanek je u subotu završio na trećem mestu u kategoriji do 60 kilograma a u nedelju je Dejan Franjković bio na korak da napravi senzaciju.

Izvesno je da će na Igrama na Ostrvu, u grčko rimskom stilu, biti samo Aleksandar Maksimović a poslednjeg dana kvalifikacionog turnira u Helsinkiju, Dejan Franjković (do 96 kg) i Nemanja Pavlović (do 120 kg) nisu uspeli da prirede iznenađenje. Ipak, njih dvojica su zaslužili pohvale za ono što su prikazali u Finskoj.

Povezana vest:  Istanbul želi takmičenja u rvanju na OI 2020.

Franjković je odlično počeo, čak šta više, reprezentativac Srbije je iznenadio sve… U prvom kolu je savladao Lamberta Martineza iz Hondurasa i to ubedljivo, tehničkim tušem, 2:0 (3:0, 7:0). Na red je došao Kinez Hiao Di, koga je Franjković takođe eliminisao u dve runde (3:0, 4:0).

Ipak, u četvrtfinalu, Ukrajinac Sergi Rutenko nije dozvolio Franjkoviću da načini senzaciju i izbori plasman na OI. Ukrajinac je slavio 2:0 (2:0, 1:0).

Povezana vest:  SP GREPLING 2011 – BEOGRAD, Promovisan spot za SP u Santo Domingu

Nemanja Pavlović, budućnost srpskog rvanja u teškoj kategoriji hrabro se borio u Helsinkiju i tamo upisao i prvu seniorsku pobedu na međunarodnoj sceni. Novosađanin je u prvom kolu bio slobodan, a u drugom se sastao sa Japancem Hirokazu Šinjom, koga je pobedio sa 2:1 u rundama (0:1, 2:0, 3:0) i najavio potencijal za budućnost. Višestruki osvajač olimpijskih, svetskih i evropskih medalja, Hasan Baroev iz Rusije bio je preveliki zalogaj za mladog Pavlovića koji je izgubio sa 2:0 (2:0, 1:0).

Povezana vest:  SP GREPLING 2011, Aleksandar Rajačić: Nadao sam se boljem rezultatu!