bulatovic_goran_1LIGA ŠAMPIONA – Ankara 2010

Partizan u Turskoj brani tron

 

Umesto u Beogradu, Partizan danas u Ankari kreće u odbranu Lige šampiona. Crno beli su, kao osvajači, mogli da organizuju završnicu u srpskoj prestonici, ali, za to nisu imali sredstava. Jedva su i otišli za Tursku. Na kredit. Ako je za utehu, tako je bilo i prošle godine, kada su kao autsajderi krenuli za Novosibirsk i ostvarili najveći uspeh u istoriji.

Trener ekipe Boško Kecman spremio je ekipu.

– Ne kažu bez razloga da je teže odbraniti trofej, nego ga osvojiti. Ali, to ne znači da smo došli u Tursku sa belom zastavom. Naprotiv! Došli smo da se borimo do poslednjeg atoma snage, ne bismo li ponovo osvojili najsjajnije odličje – kao iz topa će Boško Kecman, trener šampiona.

O konkurenciji Kecman je rekao:

– Domaćin, Aski, učinio je sve, da se domogne Lige šampiona. Posle našeg odustajanja, odmah se prijavio za organizaciju. Turci su odavno od nas tražili da im ustupimo domaćinstvo, što je FILA na kraju aminovala. Pored, gotovo celog nacionalnog tima Turske, Aski je angažovao dva reprezentativca Azerbejdžana i Rusije. Oni koji prate rvanje,znaju šta su ove dve selekcije u najtrofejsnijem srpskom olimpijskom sportu. Kao Amerikanci u košarci. Russki predstavnik je stigao sa ekipom, narodski rečeno, jakom kao crna zemlja. Tu su Bugari, Poljaci… Ali, ne gledamo u tuđe dvorište. Bavimo se sopstvenim kadrom. Čini mi se da je tim slabiji, nego prošle godine, ali, imamo šanse da se popnemo na pobedničko postolje. Bilo koja medalja, bila bi uspeh.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Rvači žele da nastave niz uspeha srpskog sporta

Od 11 rvača, koliko je stiglo u Ankaru, devet, po pravilima FILA, može da bude prijavljeno za takmičenje?

– Na tribinama će da ostanu Atila Vajda u 55 kilograma i Milan Marić, u 60. U najmanjoj kategoriji imamo jermena, Amojana, bronzanog sa OI, dvostrukog šampiona Evrope i sveta, dok je u 60 predstavnik Partizana Davor Štefanek – zaključuje Boško Kecman.

Povezana vest:  KVALIFIKACIONI TURNIR ZA OI U KINI, Maksimović overio normu za London

Za crno bele će se boriti Roman Amojan iz Jermenije (55), Davor Štefanek (60), Goran Bulatović, Mihajlo Bajlović (74), Petar Balo, Nikola Knežević (84), Timafei Deničenko iz Belorusije (96) i Vladimir Radosavljević (120).

 

Maksimović: Znojem do trona

Kapiten Partizana, Aleksandar Maskimović, prethodnih meseci kalio se u Nemačkoj. Borio se protiv strašnih rvača…

– Znamo šta nas čeka. U četiri kategorije smo 99 odsto pobednici, a zna se da je to prevaga u jednom meču. Samo da pružimo maksimum i verujem da ni rezultat neće  da izostane. Prolili smo mnogo znoja, da bismo skinuli kilograme, došli do ovde. Želimo da se to isplati – jasan je Aleksandar Maksimović.

 

Štefanek optimista

– Što se tiče žreba, opet smo dobili mnogo jaku grupu, jer su tu Bugari sa celom reprezentacijom, Rusi, koje smo prošle godine dva puta pobedili, ali, znamo da sada nemamo Radeta Petkovića. Oni su, verovatno, željni osvete. Prva ekipa koja rve sa nama je Poljska, koja u ekipi ima 95 odsto reprezentativaca. Ipak, mi smo ovde došli kao prvaci Evrope, što znači da nećemo da se predamo. Imamo izvanrednog Amojana u 55kg, sjajnog Belorusa u 96, tu smo Maksimovića u 66 i ja u 60 kg. U 90 odsto borbi smo favoriti. Tako da je sve moguće, pa i da se ponovi rezultat od prošle gdoine – smatra Davor Štefanek.

Povezana vest:  EP DORTMUND, Aleksandar Maksimović osvojio bronzanu medalju

 

GRUPE

Grupa A: Poljska (MKZ Unia), Rusija (Sibirjak), Bugarska (Loveč) i Partizan (Srbija).

Šampion Evrope se u prvom kolu sastaje sa predstavnikom Poljske, a u drugom sa pobednikom meča Sibirjak – Loveč.

Grupa B: Turska (ASKI), Hrvatska (LIKA) i Ukrajina (Azovmaš).

Pre dve ekipe iz obe grupe idu u Ligu šampiona, dok će preostale (dve iz A i jedna iz B) u Kup CELA.

FOTO: ataimages.rs