ruud_van_nistelrooyPrva domaća pobeda Šalkea

 

U šestoj domaćoj utakmici ove sezone fudbaleri Šalkea su upisali prvu pobedu! S 3-0 je Šalke pobedio Sent Pauli u prvoj utakmici 11. kola Bundeslige.

U kompletno gledanoj drugoj pobedi ove sezone aktuelnog vicešampiona posebnu je sreću mogao da oseti španski fudbaler Raul, koji je ovog leta došao u Magatovu ekipu.

Pre nekoliko dana je trener Šalkea prvi put delomično kritikovao živu legendu svetskog fudbalera, a ovaj je uzvratio s dva pogotka protiv tima iz Hamburga. Bili su to njegov drugi i treći bundesligaški pogodak.

Povezana vest:  Kasiljas: Pamtite me kao dobru osobu

Strelac ovog petka u Gelzenkirhenu je bio još Holanđanin Klas Jan Huntelar koji je time došao do šestog ovosezonskog gola i prvi je strelac kluba.

Šalke je s pravom strahovao pre ove utakmice. Ne samo zbog vlastitih problema ove sezone, već i zbog tri dosadašnje pobede Sent. Paulija na gostovanjima Bundeslige. Ali, vrlo brzo se uvidelo da su ovom prilikom igrači Šalkea apsolutno spremni da naprave sve kako bi napokon obradovali svoje navijače.

Povezana vest:  Tevez: Ostaću u Sitiju, želim da se odužim vlasniku

Raul je već u 14. minuti doneo prednost domaćinu, a priča je zapravo završena nakon gola Huntelara glavom, na asistenciju Farfana, početkom drugog dela.

Ostale utakmice 11. kola na rasporedu su u subotu i nedelju.

 

Subota, 6. novembar:

15:30h Ajntraht – Volfzburg

15:30h Frajburg – Majnc

15:30h Hamburger – Hofenhajm

15:30h Borusija Menhengladbah – Bajern

Povezana vest:  Mančester junajted ponovo na prvom mestu

15:30h Nirnberg – Keln

 

Nedelja, 7. novembar

15:30h Hanover – Borusija Dortmund

17:30h Bajer Leverkuzen – Kajzerslautern

17:30h Štutgart – Verder