UEFA-Liga-Evrope

LIGA EVROPE

Pobede Čelsija i Benfike, poraz Napolija

U prvim utakmicama druge faze Lige Evrope fudbaleri Čelsija pobedili su danas u gostima Spartu iz Praga sa 1:0, dok je Bajer iz Leverkuzena poražen na svom stadionu od Benfike istim rezultatom, a Vitorija iz Plzena slavila je u gosima protiv Napolija sa 3:0. Fudbaleri Ajaksa pobedili su Steauu sa 2:0, dok je Levante bio bolji od Olimpijakosa sa 3:0, a Dinamo Kijev i Bordo odigrali su nerešeno 1:1.

Povezana vest:  Lacio teško do bodova protiv Sasuola

Čelsi je teže od očekivanog došao do pobede u Pragu, a jedini gol na utakmici postigao je Oskar u 82. minutu. Srpski reprezentativac Branislav Ivanović odigrao je ceo meč za prvaka Evrope.

Bajer na svom terenu nije uspeo da zabeležio pobedu, pa će u Lisabonu „juriti“ prednost Benfike. Portugalska ekipa je do pobede došla golom Oskara Kardoza u 61. minutu. Domaća ekipa je tokom većeg dela meča imala terensku inicijativu, ali je Benfika ipak uspela da odoli napadima Nemaca.

Povezana vest:  Nova bruka Barselone, poraz u Granadi

Vitorija je napravila veliko iznenađenje, pošto je uspela da pobedi Napoli na gostovanju u Italiji. Česi će u revanšu imati veliku prednost, a u današnjem trijumfu golove su postigli Vladimir Darida u 28, František Rajtoral u 79. I Stanislav Tecl u 90. minutu.

Revanš utakmice šesnaestine finala Lige Evropa igraće se 21. februara.