Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je jedan od ciljeva njegove ekipe osvajanje Kupa Srbije i da zato tim mora da pobedi ČSK Pivaru sutra u Čelarevu.

-Moramo da uradimo sve što je u našoj moći da pobedimo ČSK. Prošle godine smo ispali u jednoj od najružnijih utakmica po nas i zato je ove sezone jedan od ciljeva da osvojimo Kup – rekao je Božović novinarima u Beogradu.

Zvezda je za vikend izgubila u „večitom“ derbiju od Partizana 1:0, posle čega je ostala bez prvog mesta, na koje se popela Vojvodina, sledeći rival Zvezde u prvenstvu. Novinari su Božovića uglavnom pitali o derbiju.

-Kažu da ako želiš nešto da napraviš u budućnosti, moraš da zaboraviš prošlost. Ali, da vas ispoštujem i odgovorim. Nismo napravili nijednu šansu u derbiju jer nismo imali čoveka koji bi mogao da zadrži loptu. Zato nijednom nismo došli do njihovog kaznenog prostora. Ako pobedimo u Čelarevu, zaboraviće se Partizan i pričati o Vojvodini, a ako pobedimo Vojvodiju pričaće se o Javoru. Tako to ide u fudbalu – rekao je Božović.

Trener Zvezde je kazao da njegov tim igra sporije u poslednje vreme zbog spoljnih faktora.

Povezana vest:  Benet zbog vulkana ne sudi mančesterski derbi

-U šampionatu Srbije ne može brže da se igra. Izračunajte koliko golmani zadržavaju loptu, koliko često se sviraju prekidi, pogledajte kakvi su nam tereni…Sve to utiče na tempo igre – rekao je Božović.

Pomoćni trener Zvezde Saša Petrović pogodjen je kamenom u glavu posle derbija, ali je Božović rekao da ne zamera upravi Partizana na tome.

Povezana vest:  Disciplniska komisija FSS žestoko kaznila Vazuru i Tončeva

-Ne bih pridavao značaj incidentu jer je na terenu sve bilo super, kao rukovodstvo Partizana. Oni ne mogu da utiču na publiku i njeno ponašanje. Prošli put nam je proletela raketa, a (Aleksandar) Luković je pogodjen telefonom. Kao da se samo čeka da neko nastrada pa da tek onda pomere taj tunel bliže terenu – rekao je Božović.

Povezana vest:  Fudbaleri Partizana deklasirani u Tunu, bez Lige Evrope

Utakmica ČSK-Zvezda igra se sutra od 16.00.