Gerardo_Martino_slektor_paragvajSP JAR

Paragvaj i Novi Zeland podelili bodove

 

Fudbalske reprezentacije Paragvaja i Novog Zelanda odigrale su danas bez golova u poslednjem meču Grupe F na Svetksom prvenstvu u fudbalu.

U ne baš zanimljivoj utakmici remi je bio dovoljan ekipi Paragvaja da se sa pet bodova kao prvoplasirana ekipa u grupi plasira u drugu rundu takmičenja. Drugo mesto u grupi zuzela je ekipa Slovačke koja je u dramatičnom meču uspela da pobedi svetskog prvaka Italiju (3:2) i izbaci je iz daljeg takmičenja.

Paragvaj se u narednoj rundi sastaje sa drugoplasiranim timom iz Grupe E, u kojoj su Holandija, Japan, Kamerun i Danska, dok se drugoplasirana Slovačka sastaje s prvoplasiranim timom te grupe.

Povezana vest:  AFC do maja naredne godine bez delegata u Fifi

U prvom poluvremenu ekipe nisu napravile mnogo šansi. Paragvaj je imao više loptu u posedu, ali nije uspeo ozbiljnije da ugrozi gol protivnika, posebno zbog čvrste odbrane Novog Zelanda.

Novi Zeland je imao prvu šansu preko Šejna Šmelca u četvrtom minutu, ali je lopta otišla preko gola.

Paragvaj je u nakoliko navrata pokušao šutevima van kaznenog prostora, ozbiljno je zapretio preko Nelsona Valdesa u 34. minutu, ali je njegov šut uspeo da odbrani golman Mark Peston.

Povezana vest:  Kapelo preuzima reprezentaciju Rusije?

Na početku drugog poluvremena Novi Zeland je propustio dobru šansu u 48. minutu, kada je Sajmon Eliot šutirao preko gola.

Najbolju šansu na meču Paragvaj je propustio u 61. minutu kada je golman Peston odbranio udarac Denisa Kanize sa pet metara. Na loptu je zatim natrčao Kaseres, ali se lopta odbila od Eliota i otišla pored gola.

Posle toga pokušao je i Edgar Benites, ali je golman Peston ponovo dobro intervenisao.

Povezana vest:  Suđenje Džajiću nastavlja se u utorak

Do kraja utakmice nije bilo ozbiljnijih prilika i Paragvaj je bodom osvojio prvo mesto u grupi i četvrti put ostvario plasman među 16 najboljih ekipa sveta.

Stadion: Peter Mokaba. Gledalaca 30.000

Sudija: Juići Nišimura

Žuti kartoni: Kaseres, Kruz (Paragvaj), Nelsen (Novi Zeland)

Paragvaj: Viljar, Kaniza, Kaseres, Da Silva, Morel, Vera, V. Kaseres, Riveros, Santa Cruz, Valdes (Benites od 66′), Kardoso (Barios od 66′).

Novi Zeland: Peston, Lokhed, Rid, Vicelić, Nelsen, Eliot, Šmelc, Kilen (Broki od 79′), Bertos, Felon (Vud od 69′), Smit.