Reprezentivac mlade fudbalske selekcije Srbije Milan Gajić rekao je da žali za pobedom u večerašnjoj utakmici protiv Italije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pošto je njegova ekipa bila bolja.

-Velika šteta. Dobro smo ušli u prvo poluvreme, pripremili se odlično, dobro smo skautirali Italiju iz prvog meča, znali smo kako igraju. U prvom poluvremenu smo pokazali kako treba da igra ozbiljna ekipa na ovako ozbiljnom nivou. Bili smo kompaktni, čekali svoje šanse, iskoristili smo jednu. Na moju sreću postigao sam prelep pogodak. Znali smo gde su ranjivi, strpljivo smo čekali i to iskoristili u prvom poluvremenu -rekao je Gajić posle utakmice.

Povezana vest:  Milan siguran protiv Lacija za skok na treće mesto

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je večeras nerešeno 1:1 sa Italijom i zauzima treće mesto u drugoj kvalifikacionoj grupi, pa se neće direktno plasirati na Evropsko prvenstvo u Poljskoj. Pobednici devet kvalifikacionih grupa će ići direktno na turnir, a četiri najbolje drugoplasirane će igrati u baražu.

-Šteta što je Grujić posle kornera glavom za malo promašio, mislim da se tu se rešavala utakmica, u prvom poluvremenu. U drugom je bilo teško pošto je Italija odlična ekipa koja igra već tri godine zajedno. Ostaje žal, pošto mislim da smo danas bili bolji, ali ne pobeđuje uvek bolji tim – rekao je Gajić.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati utakmica sedmog kola i tabela

Srbija će u utorak od 18 časova igrati protiv Irske u Novom Sadu, a Gajić je rekao da njegova ekipa mora pametno da uđe u taj duel.

-Treba ući pametno, rešiti utakmicu na vreme, osvojiti tri boda i nastaviti trku za drugim mestom. Možda i prvim, ima još da se igra, ako Italija kiksne možda možemo do prvog mesta. Ali, mislim da je realnije drugo mesto, da se izbori baraž, a posle u baražu šanse su 50-50 – naveo je on.

Povezana vest:  Soker siti u Johanesburgu koštao je tri puta više

Na stadionu u Vićenci bilo je mnogo srpskih navijača, a Gajić je rekao da ekipa nije očekivala toliku podršku.

-Igrali smo kao na domaćem terenu, prijatan je osećaj. Bili su dobar vetar u leđa koji nas je nosio 90 minuta – dodao je on.