Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da nacionalni tim u novom kvalifikacionom ciklus ima nameru da se iskupi za loše rezultate iz prošlosti, već od utakmice sa Republikom Irskom, i poručio da je optimista na putu ka Svetskom prvenstvu u Rusiji.

-Dobro smo radili i spremali se, nemamo kadrovskih problema, orni smo za početak kvalifikacija. Svi jedva čekamo duel sa Ircima, nadam se da ćemo krenuti uz dobru igru i pobedu. Imamo nameru da se iskupimo za rezultate iz prošlosti, iako smo ih zaboravili – rekao je Muslin na konferenciji za medije u SC FSS u Staroj Pazovi.

Povezana vest:  Adrijano nije više fudbaler Flamenga

On je dodao da meč sa Irskom nije presudan, ali je od velikog značaja.

-Imamo pred sobom jakog protivnika, veoma borbenog. Međutim, optimista sam kada vidim kakve igrače imam na raspolaganju. Na svaku utakmicu u grupi ići ćemo na tri boda. Nema euforije sa naše strane, samo želja da se napravi uspeh. Nemam tremu.

On ne smatra da je njegov dolazak na klupu Srbije šok terapija, istakavši da je prezadovoljan igrom i ponašanjem igrača u prethodne tri utakmice.

-Vrlo sam srećan šta sam video od igrača otkad sam selektor. Atmosfera je odlična, vidi se zajedništvo, što govori da su sa nama i suspendovani Matić i Kolarov, koji sutra mora da se vrati u Mančester Siti na trening – naveo je Muslin.

Povezana vest:  Pobeda Zvezde, na Island bez primljenog gola

Kapiten reprezentacije Branislav Ivanović ističe da ekipa veoma motivisano čeka meč sa Republikom Irskom.

-Ako uspemo da prenesemo na teren ono što smo radili prethodnih sedam dana, možemo da se nadamo uspehu. Irci su možda i najteži protivnik za početak kvalifikacija, ali verujem u trijumf. Irska ima kontinuitet, dugo su na okupu, iskusni i mane nadoknađuju velikom borbenošću.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Grupa B, Hajnce doneo pobedu Argentini nad Nigerijom

Fudbaler Čelsija rekao je da su kvalifikacije za plasman u Rusiju.

-To kažem zbog sastava grupe i sistema takmičenja. Put je dug i težak, ali najbitnije je na pravi način da startujemo. Selektor nam je usadio u glavu da možemo da napravimo uspeh. Najveće razočaranje je period kada ne učestujete na velikim takmičenjima, da se borite i pokažete koliko znate. Mi smo najveći krivci, ali neke stvari i dešavanja nisu zavisile od nas – zaključio je Ivanović.

Utakmica Srbije i Republike Irske igra se sutra od 20.45 sati na stadionu Rajko Mitić.