kristiano_ronaldo_portugal_1SP JAR

Brazil i Portugal jedva čekaju sutrašnju utakmicu

 

Utakmicu između Brazila i Portugala, koja se sutra igra u poslednjem kolu Grupe G, mnogi su još pre početka Svetskog prvenstva u Južnoj Africi proglasili za najzanimljiviji duel u prvoj fazi takmičenja.

-To će biti veoma dobra utakmica za nas, kao i za sve fudbalske navijače i poklonike fudbala – izjavio je danas brazilski selektor Dunga, čija ekipa je sa dve pobede već obezbedila prolazak u narednu rundu takmičenja.

Portugal je praktično takođe obezbedio prolaz u 16 najboljih, iako imao jedan remi i jednu pobedu. Čak i u slučaju poraza od Brazila, Portugal ima toliko ubedljivu gol razliku posle pobede na Severnom Korejom od 7:0 da je gotovo nemoguće da ga prestigne Obala Slonovače.

Povezana vest:  Partizan bolji od Inđije u prijateljskom meču

-Pažnja svih u svetu koncentrisana je na ovu utakmicu, zahvaljujući kvalitetu igrača koje imaju oba tima. Ovde se radi o lepoti fudbala, kvalitetu igre i kreativnosti naših igrača – kaže portugalski selektor Karloš Keiroš (Carlos Queiroz).

Obe ekipe u meč ulaze bez naboljih fudbalera, Portugal bez Kristijana Ronalda (Cristiano), a Brazil bez Kake. Obojica igrača zbog parnih kartona propustiće utakmicu.

Povezana vest:  PRIPREME ZVEZDE U ANTALIJI, Sunce dočekalo crveno-bele

-Brazil imao veoma kvalitetan tim. Oni imaju druge igrače koji mogu da igraju na toj poziciji – kaže o odsustvu Kake portugalski fudvaler Tijago.

Očekuje se da će Dunga na sredinu terena, na poziciji koju igra Kaka, postaviti Žulija Baptistu (Julio), koji je već igrao na toj poziciji na Kopa Amerika.

-On je dobar u sredini i u napadu. Kaka je jedinstven, ali Baptista je takođe dobar – kaže Dunga.

Njegov kolega Keiroš, međutim, ima još problema u sastavljanju tima, jer pored Ronalda neće verovatno igrati ni povređeni Deko i Ruben Amorim.

Povezana vest:  Alkantara bez teže povrede, van terena nekoliko nedelja

Utakmica se igrac sutra u 16 časova, a u isto vreme igraće se i meč između Obale Slonovače i Severne Koreje.

Ulaznice za meč između prvoplasirane i trećeplasirane ekipe na Fifinoj rang list, Brazila i Portugala, rasporadate su još pre početka prvenstva. Pobednik u grupi sastaće se sa drugoplasiranim iz Grupe H, dok će drugi na tabeli igrati sa prvim iz Grupe H. U Grupi H su Španija, Švajcarska, Čile i Honduras.