Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je danas da je dug kluba između 36 i 39 miliona evra, što je konstantovano na Skupštini crveno-belih održanoj u maju ove godine.

-Na Skupštini održanoj u maju ove godine javno je rečeno da Crvena zvezda duguje između 36 i 39 miliona evra i na toj visini se dug kluba drži i danas. Poznata je i struktura duga, i o njoj smo takođe jasno govorili na pomenutoj Skupštini kluba. U poslednje dve godine FK Crvena zvezda nije uzela nijedan kredit, a svake godine prihod u velikoj meri premašuje reshod – navodi se u saopštenju na sajtu kluba.

Povezana vest:  Tores uveren u oporavak do početka Mondijala

Zvezda je u saopštenju na zvaničnom sajtu demantovala natpise u medijima u kojima se tvrdi da su crveno-beli na kraju 2015. godine bili dužni 58,6 miliona evra.

-Krajnje neodgovorno i zlonamerno od strane nekih medija, u ovom trenutku objavljuje se podatak iz Bilansa stanja FK Crvena zvezda za 2015. godinu iz izveštaja koji je objavljen na APR-u koji, da bi se razumeo, zahteva veliko znanje iz oblasti finansija – navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  Popović: Pobedom da okončamo 2015. godinu

Iz Zvezde su podsetili da Evropska fudbalska unija (Uefa) već godinama sprovodi monitoring kojim su podložni na svaka tri meseca, kao i da su svaku kontrolu prošli.

-U maju ove godine, prvi put u poslednjih 10 godina koliko se sprovodi licenciranje, dobili smo Uefa licencu već u prvom krugu. Dobro je poznato da naš klub ima kontrolu od strane ovlašćenih finansijskih revizorskih kuća i da smo uspešno prošli sve kontrole. Nesporno je da Crvena zvezda i dalje ima ogromne nasleđene dugove, ali ćemo se truditi da ih i dalje smanjujemo na uspešan način, kao što smo to činili u prethodne dve godine – piše u saopštenju.

Povezana vest:  Klajvert novi selektor Kurasaa

Crven-beli navode da i 2016. godini ostvaruju „velike prihode“ od transfera, prodaje TV prava, ulaznica, sponzora i Uefe.

-Svi ti prihodi omogućavaju klubu kako tekuće poslovanje, tako i izmirenje nasleđenih obaveza – navodi se u saopštenju.