david_james_golman_engleskaSP JUŽNA AFRIKA

Džejms ne razmišlja o istorijskoj konotaciji utakmice

 

Golman reprezentacije Engleske Dejvid Džejms (David James) izjavio je danas da će njegovi saigrači ignorisati istorijski značaj utakmice osmine finala sa Nemačkom i da će se koncentrisati samo na prolazk u narednu fazu Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Mečevi između Engleske i Nemačka tradicionalno su neizvesni. Englezi su do jedine titule na svetskim šampionatima stigli pošto su u finalu 1966. godine pobedili Nemačku. Posle tog meča dve ekipe su se više puta sastajale u odlučujućim utakmicama, a pobednik je često odlučivan i penalima, kao 1990. godine u polufinalu.

Povezana vest:  Paločević: Pad forme je morao da dođe, ali proći će

-To je samo još jedan fudbalski meč, ali naravno da će biti dosta drugih stvari i povezivanja sa istorijom. Ali za nas, to je samo utakmica koju moramo da pobedimo da bismo prošli – izjavio je Džejms.

Ukoliko Englezi prođu Nemce, u cetvrtini finala mogli bi da se sastanu sa drugim velikim rivalom – Argentinom, koju smatraju dužnikom još od 1986. godine i gola koji je sadašnji selektor Dijego Maradona postigao rukom.

Povezana vest:  FIFA suspendovala Peruanca na dve godine zbog dopinga

-Ako pogledamo mogući put ka finalu, ideja da se pobedi Nemačka je romantičan ali i ostvariv cilj. To bi donelo još jedan meč koji bi opet nosio istorijsku dimenziju – ocenio je Džejms.

On je podvukao da Englezima neće manjkati samopouzdanja, ako dođe do toga da se utakmica odlučuje penalima, u čemu su Nemci tradicionalno dobri.

Povezana vest:  FINALE LIGA ŠAMPIONA, Bez pobednika i posle produžetaka u finalu Lige šampiona

-Ako dođe do penala, biće prilike da Nemačka promaši, a mi smo spremni. Imamo samopuzdanje, dobili smo ih u Berlinu pre neku godinu sa 2:1 – odlučan je Džejms.