park_juzna_koreaSP JUŽNA AFRIKA

 

Južna Koreja želi prvu pobedu protiv Urugvaja

 

Fudbalska reprezentacija Južne Koreje pokušaće sutra u osmini finala Svetskog prvenstva da pobedi Urugvaj i tako prekine niz od pet poraza u međusobnim duelima.

Reprezentacije Južne Koreje i Urugvaja do sada su odigrale pet utakmica, četiri meča završena su pobedom Urugvaja, uz jedan remi.

-Gledali smo nekoliko njihovih utakmica, Urugvaj je kvalitetna i snažna ekipa. Dobro su igrali u grupnoj fazi takmičenja. Moramo ozbiljno da se pripremimo – rekao je fudbaler sredine terena Južne Koreje Ji-sung Park.

Povezana vest:  Abubakar Oumaru za slavlje Vojvodine u Jagodini

Južna Koreja je do sada osam puta igrala na Mundijalu, a ovo će biti drugi put da je stigla do druge faze. Prethodno, to joj je uspelo 2002. godine, kada je organizovala turnir sa Japanom.

-Cilj je bio da se plasiramo među 16 najboljih. Fantastično je učestvovati u pisanju istorije korejskog fudbala – dodao je Park.

Urugvaj je pobedio dva puta u grupnoj fazi – Južnu Afriku (3:0) i Meksiko (1:0), dok je sa Francuskom odigrao bez golova.

Povezana vest:  Grupa A: Mančester lako do pobede u Moskvi, Bazel deklasirao Benfiku

-Najvažnije je što smo se plasirali u osminu finala osvojivši prvo mesto u grupi – rekao je napadač Urugvaja Dijego Forlan.

Južna Koreja je osvojila drugo mesto u Grupi B, pobedom protiv Grčke (2:0), porazom od Argentine (1:4) i remijem sa Nigerijom (2:2).

Dvostruki svetski šampion Urugvaj pokušaće da se plasira u četvrtfinale, prvi put od 1970. godine.

Povezana vest:  Leonardo: Milanov remi za nas je dobra vest

Selektor Urugvaja Oskar Tabares rekao je da nije potpuno zadovljan igrom svog tima, uprkos prolazu u osminu finala, prvi put posle 1990. godine.

-Imali smo loše trenutke, ali i neke dobre. Mislim da nam nedostaje iskustva – rekao je on.

Utakmica između Urugvaja i Severne Koreje igra se sutra od 16 sati u Port Elizabetu. Pobednik tog duela će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz meča SAD i Gane, koji se igra sutra od 20.30 u Rustenburgu.