munatriSP JUŽNA AFRIKA

 

Muntari: Gana igra za Afriku

 

Fudbalski reprezentativac Gane Suli Muntari rekao je danas da će njegova ekipa motivisano ući u duel osmine finala Svetskog prvenstva protiv SAD, pošto je cilj plasman u polufinale.

Reprezentacija Gane je jedina afrička selekcija koja je do sada izborila plasman u osminu finala u Južnoj Africi. U igri je i Obala Slonovače, ali bi toj ekipi uz obaveznu visoku pobedu protiv Severne Koreje, potrebno da se poklopi i rezultat druge utakmice.

Selekcije Kameruna, Nigerije, Alžira i domaćina Južne Afrike su eliminisane sa Svetskog prvenstva, a Muntari je rekao da njegova ekipa želi u polufinale i postane prva afrička selekcija kojoj je to pošlo za rukom.

Povezana vest:  Rakitić: Imamo ambiciju i želju da ispišemo istoriju

-Želimo to da uradimo za Afriku. Želimo da obaramo rekorde -rekao je Muntari.

Gana je izgubila od Nemačke u poslednjoj utakmici Grupe D, ali je prošla u osminu finala zahvaljujući pobedi Australije nad Srbijom od 2:1. Izabranici Milovana Rajevca su pobedili Srbiju sa 1:0 i odigrali nerešeno sa Australijom 1:1.

Selekcija Gane je oba gola postigla iz penala, koje je postigao Asamoa Gijan.

Povezana vest:  PLEJ OF ZA LIGU EVROPA, Prosinečki: Ren je pokazao da je iskusniji tim

-Istina je da nismo postigli gol iz igre, ali to ne znači da ne znamo da igramo. Nastavićemo na tome da radimo – rekao je Muntari.

Selekcija SAD je osvojila prvo mesto u Grupi C, pošto je Lendon Donovan, u poslednjoj utakmici u grupi protiv Alžira, postigao pobedonosni pogodak u sudijskoj nadoknadi vremena (1:0).

U prve dve utakmice u grupi SAD su odigrale nerešeno sa Engleskom (1:1) i Slovenijom (2:2), protiv koje su nadoknadili dva gola zaostatka.

Povezana vest:  Jaja Ture želi u Premijer ligu

-Kako odmiču utakmice našem timu raste snaga i samopouzdanje. Protiv Gane moramo da pazimo da rano ne primimo gol – rekao je golman SAD Tim Hauard.

Selektor SAD Bob Bredli rekao je da je Gana „talentovani, dobro pripremljeni tim“, a napadač Džozi Altidor da ekipa ide najmanje na dve pobede.

-Bilo bi odlično da ostvarimo još dve pobede. Ali, zašto ne i četiri. Sve je moguće – rekao je Altidor.