Treneri fudbalera Mančester junajteda i Mančester sitija Žoze Morinjo i Pep Gvardiola, odbacili su danas navode da će među njima biti neprijateljskog ponašanja u predstojećem velikom derbiju Premijer lige na Old Trafordu.

Fudbaleri Junajteda sutra od 13.30 na svom stadionu igraju protiv gradskog rivala Sitija utakmicu četvrtog kola Premijer lige.

Obe ekipe su u ovu sezonu ušle sa novim trenerima i ostvarile su po tri pobede u prva tri kola. Osim skupih igrača u ekipama, u centru pažnje će biti Morinjo i Gvardiola, čiji rivalitet traje nekoliko godina, otkako su predvodili Real Madrid i Barselonu.

Povezana vest:  Ibrahimović: Nisam nostalgičan za Milanom

Gvardiola je rekao da su njegov rivalitet sa Morinjom stvorili mediji. To će biti njihov prvi duel od 2013. godine kada su radili u Španiji.

-Mi to ne možemo da kontrolišemo. U više navrata sam rekao da mnogo poštujem Morinja, uvek pokušavam da učim od kolega, a isto je i sa njim. On je bio moj trener kada je bio pomoćnik Bobiju Robsonu. Period u Barseloni i Real Madridu nam obojici nije bio lak, ali sastali smo se pre dve, tri nedelje na sastanku trenera Premijer lige. Naravno da ću prihvatiti da popijemo po čašu vina ako me pozove – rekao je Gvardiola, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Povezana vest:  Novi kiks Ludogoreca

Morinjo je rekao da među njima dvojicom „nema problema“ i da Siti ima veoma dobrog trenera.

-Svuda sam igrao derbije i uvek želim da imam kontrolu emocija. Siti ima veoma dobrog trenra. Uvek imaju veoma dobre igrače i kupuju ih. Oni su kandidat za titulu i morate da ih poštujete – rekao je portugalski trener.

Povezana vest:  Staridž počeo da trenira

Junajted i Siti su u poslednjih 10 sezona zajedno osvojili sedam šampionskih titula. Trenutno u derbijima Junajted ima 71 pobedu, Siti 49, a 51 utakmica završena je remijem.

Jedini gol u mančesterskim derbijima prošle sezone postigao je igrač Junajteda Markus Rašford na Etihadu.