joakim_lev_selektor_nemackaSP JUŽNA AFRIKA

Lev: Nemački fudbaleri se ne plaše Engleza

 

Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joakim Lev izjavio je danas se da njegova ekipa, iako jedna od najmlađih na Svetskom prvenstvu, ne plaši duela sa Engleskom u osmini finala tog takmičenja.

-Obe ekipe igraće hrabro. Može se reći da će to biti utakmica između mladosti i iskustva i veoma se radujemo tome – rekao je Lev za Bi-Bi-Si (BBC).

Povezana vest:  Fudbaleri Srbije igraju u Harkovu sa Ukrajinom

Nemačka i Engleska su se često sastajale na velikim takmičenjima, a najvažniji meč odigrale su 1966. godine u finalu Mundijala, kada je „albion“ pobedio sa 4:2.

-Postoji veliko međusobno poštovanje među našim ekipama. Uprkos tome, Nemačka se nikada nije plašila utakmica protiv Engleske. Postoji tenzija, zdravo rivalstvo – objasnio je Lev.

Poslednju utakmicu na velikim takmičenjima Engleska i Nemačka odigrale su u septembru 2001. u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Povezana vest:  Atletik i Osasuna odigrali nerešeno

Tada je Engleska u Minhenu pobedila sa 5:1, a het-trik postigao je Majkl Oven.

-Postoji mnogo poglavlja u knjizi o nemačko-engleskom rivalitetu. Igrali smo dosta važnih utakmica, bilo je tu raznoraznih varnica. Englezi se uvek bore, psihiči su jaki. Imaju kvalitet i iskustvo – kazao je Lev.

Lev je ocenio da je dolazak Fabija Kapela na klupu Engleske doneo toj ekipi dodatni kvalitet.

Povezana vest:  Ignašević i Berezucki već odslužili kaznu

-To je, čini mi se, bila prekretnica. Kapelo je uveo drugačiju vrstu discipline, jasnu viziju i organizaciju u ekipi. Engleska je igrala fantastično u kvalifikacijama, a na Mundijalu su među glavnim favoritima za osvajanje trofeja – naveo je on.

Utakmica osmine finala SP između Engleske i Nemačke igra se u nedelju u Blumfontejnu.