carlos_queiroz_portugal_trenrSP JUŽNA AFRIKA

 

Keiroš zadovoljan, Sezar razmišlja o drugom krugu

 

Selektor fudbalske reprezentacije Portugala Karlos Keiroš rekao je danas da je zadovoljan bodom osvojenim u duelu protiv Brazila i da se ekipa odmah okreće pripremama za osminu finala Svetskog prvenstva.

-Portugal se zasluženo plasirao u osminu finala i već sada se okrećemo narednoj utakmici. Još ne znamo ko će nam biti sledeći protivnik, ali dobro je što sada imamo četiri dana da se odmorimo i pripremimo – izjavio Keiroš na konferenciji za novinare posle utakmice.

Povezana vest:  Luis Enrike: Nadam se da će Pedro ostati u Barseloni

Utakmica trećeg kola G grupe Mundijala između Portugala i Brazila završena je bez golova. Brazilci su remijem osigurali prvo, a Portugalci drugo mesto.

-Odigrali smo dobru utakmicu. Svi igrači bili su odlični, veoma sam srećan i rezultatom i prikazanom igrom – dodao je Keiroš.

Igrač sredine terena Portugala Simao Sabrosa takođe je ocenio da je ekipa opravdala očekivanja protiv „karioka“.

-Znali smo da će utakmica da bude ovakva, a u većem delu meča uspeli smo da igramo u svom stilu. Propustili smo i neke prilike, ali je važno da smo se plasirali u osminu finala – kazao je Sabrosa.

Povezana vest:  HSV naneo prvi poraz Majncu

Golman selekcije Brazila Žulio Sezar rekao je da „kariokama“ predstoji najteži deo posla na Mundijalu.

-Portugal je danas igrao malo povučenije, uglavnom su pokušavali da nas ugroze iz kontranapada preko Kristijana Ronalda. Grupa je bila teška i zadovoljan sam što smo osvojili prvo mesto. Sada počinje najteži deo posla jer više nemamo pravo na poraz – istakao je golman petostrukog prvaka sveta.

Povezana vest:  Murinjo dolazi na utakmicu Srbija - Hrvatska

Kapiten Brazila Lusio izjavio je da je očekivao tvrdu i ne baš lepu igru.

-Znali smo da ovo neće baš biti spektakularan meč, obe ekipe su još ranije, praktično, osigurale plasman u osminu finala. Bilo je dosta kontakta i prekršaja, ali su obe ekipe igrale korektno – zaključio je štoper Brazila.