sven-goran_eriksonSP JUŽNA AFRIKA

 

Erikson pohvalio svoje igrače

 

Selektor Obale Slonovače Sven Juran Erikson ocenio je danas da selekcija na čijem je čelu ima sve razloge da bude ponosna na tri meča koja je odigrala u Južnoj Africi, uprkos ispadanju sa Svetskog prvenstva.

-Ako pogledate tri utakmice koje su odigrali, fudbaleri bi trebalo da budu veoma ponosni na sebe, a i njihova država treba da bude ponosna – rekao je Erikson.

Obala Slonovače je sa 3:0 pobedila ekipu Severne Koreje u trećem kolu Grupe G, ali je takmičenje završila na trećem mestu sa četiri boda. Iz grupe G u drugu rundu Mundijala plasirale su se ekipe Brazila i Portugala.

Povezana vest:  Ubedljiva pobeda Čelzija

Erikson je pohvalio svoje igrače i dodao da je šteta što napuštaju Južnu Afriku jer je svaka utakmica koju su odigrali na Svetskom prvenstvu bila bolja od prethodne.

-Ali to je život: ispali smo i moramo to da prihvatimo – rekao je on.

Centarfor i kapiten reprezentacije Obale Slonovače Didije Drogba složio se sa selektorom da njegovi saigrači imaju razloga da budu ponosni na ono što su pokazali na Svetskom prvenstvu, čak i u utakmicama protiv Portugala i Brazila koje su izgubili.

Povezana vest:  Golman Evertona Hauard pauzira šest nedelja

-Pored takvih protivnika bilo nam je teško da prođemo dalje. Razočarani smo, ali možda i ne bi trebalo da budemo ako se pogleda sa kojim ekipama smo bili u grupi – rekao je Drogba.

Selektor Severne Koreje Kim Jong Han čija je ekipa završila takmičenje bez bodova i sa negativnom gol razlikom od 11 golova, ocenio je da je učešće na Mundijalu bilo veoma korisno za njegove fudbalere.

Povezana vest:  Uefa čeka izveštaj delegata o navijačima Zvezde

-Mislim da smo odigrali dve dobre utakmice. One su postavile dobar osnov za napredak u periodu koji je pred nama. Zato je ovo bilo korisno iskustvo. Do poslednjeg minuta svakog meča, moji igrači ulagali su sve napore – rekao je on.