Vilkins: Kol će produžiti ugovor sa Čelsijem 

Chelsea_logoPomoćni trener Čelsija Rej Vilkins izjavio je danas da je uveren da će Džo Kol ostati u klubu, iako još nije produžio ugovor s tim premijerligašem. 
Kolov ugovor sa Čelsijem ističe na leto, a mediji su naveli da bi mogao da napusti Stamford bridž pošto vlasnik kluba Roman Abramovič ne želi da ispuni njegove zahteve u vezi s platom. 
Trener „plavaca“ Karlo Ančeloti ranije je izjavio da je Kol važan deo ekipe i da želi da ga zadrži u timu. 
-Želimo da Džo ostane, znam da i čelnici kluba i treneri očajnički žele da ga sačuvaju. On nam mnogo znači, a siguran sam da će uspeti da se dogovore oko ugovora – rekao je Vilkins. 
Kol pokušava da izbori mesto u reprezentaciji za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. On nije bio u sastavu za prijateljsku utakmicu u sredu protiv Egipta, kada je Engleska pobedila sa 3:1. 
Kol nije igrao za nacionalni tim od početka 2009. godine zbog ozbiljne povrede kolena. 
Vilkins je rekao da se nada da će Kol igrati na Mundijalu i da će do kraja sezone dobijati mnogo prilika da igra za Čelsi. 
-Ako nastavi naporno da trenira i dobro da igra, ne vidim razlog zašto ne bi otišao na Svetsko prvenstvo. Mislim da bi uneo blagu promenu u igri nacionalnog tima. Može da igra na obe strane terena i mislim da zbog toga ima šanse da izbori mesto u timu – rekao je on. 
-Selektor Fabio Kapelo rekao je da nije zadovoljan formom Džoa Kola, zbog čega ga nije uvrstio u tim protiv Egipta. Ali, uvereni smo da Džo može da se vrati u staru formu i da će igrati na Svetskom prvenstvu – dodao je Vilkins.

Povezana vest:  Održan sastanak između delegacija NZ Slovenije i FS Srbije