Nekadašnji predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini obratio se jutros delegatima na Kongresu te organizacije u Atini, gde će biti izabran njegov naslednik, ponovio da mu je savest čista i najavio nastavak pravne borbe.

Platini je morao da napusti funkciju nakon što mu je, zajedno sa Sepom Blaterom, izrečena suspenzija zbog korupcije, odnosno zbog „nelojalane isplate“ dva miliona švajcarskih franaka za savetodavnu ulogu u Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA).

Povezana vest:  Vazura: Ova situacija nikom ne odgovara, osim opoziciji

On je prvobitno bio suspendovan na šest godina, ali mu je Sud u Lozani smanjio kaznu na četiri godine.

-Ovaj govor za mene je veoma emotivan, poslednji pred vama, posle devet godina. Vi ćete nastaviti misiju bez mene, iz razloga u koje ne bih julazio, ali želim da vam kažem da je fudbal više igra nego proizvod, više sport nego tržište, više zabava nego posao.

-Ne postoji fudbal za velike zemlje, on je samo jedan i pripada celom svetu. Zato sam došao da vam kažem zbogom – poručio je Platini.

Povezana vest:  Napoli pobedio Bolonju, prenoćiće na prvom mestu

Kandidati za novog predsednika UEFA su prvi čovek slovenačkog saveza Aleksandar Čeferin i predsednik holandske federacije Mihael Van Prag.