Trener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović rekao je danas da je srećan što se dobro završila situacija oko njegovog statusa u klubu i dodao da sada može mirno da radi kako bi ekipa ostvarivala što bolje rezultate.

-Dobio sam ono što sam tražio i ostalo je još samo da dobijem i taj papir na kojem će pisati da ne mogu biti smenjen dok se Vojvodina nalazi na mestu koje vodi u Evropu, a to su prve četiri pozicije. Ako ne budem imao rezultate, sam ću otići. Nisam želeo da radim u grču da ću možda biti smenjen ako ne stavim nekoga u tim, ali to je sada sve iza nas. Našli smo zajednički jezik i srećan sam zbog toga – rekao je Lalatović na konferenciji za novinare.

Prethodnih dana je bila neizvesna Lalatovićeva budućnost u Vojvodini, a on je čak bio i na pragu prelaska u Čukarički, čiju je imao ponudu. Ipak, dogovorio se sa čelnicima novosadskog kluba da ostane.

Povezana vest:  Ivanović: U svaku utakmicu da ulazimo kao autsajderi

-Ni u jednom trenutku nisam rekao da sigurno odlazim. Moja želja je bila da radim u jednom ovako velikom klubu. Vojvodina je među tri najveća kluba u Srbiji i svakom treneru je čast da bude ovde, pa tako i meni – kazao je Lalatović.

Vojvodina ima dobar početak sezone. Posle osam kola je druga u prvenstvu sa dva boda manje od vodeće Crvene zvezde, a bila je na korak od ulaska u grupnu fazu Lige Evropa, ali je eliminisana u baražu od AZ Alkmara.

Lalatović je kazao da je srećan zbog svojih igrača jer je uspeh u prvenstvu njihov. Takođe, rekao je da su fudbaleri najzaslužniji što je klub tu gde jeste i čestitao im je na tome.

Povezana vest:  Roma u gostima pobedila Milan

-Nastavljamo da radimo zajedno i ja bih bio jako tužan da sam morao da prestanem da radim sa takvim momcima. Naravno, oni su bili jako zadovoljni kad su me videli na treningu, kao što sam i ja bio jako srećan kad sam odlazio na trening. Emocija između njih i mene je ogromna i videćete da ćemo u nedelju biti pravi i pokazati šta je Vojvodina i koliko je velika – kazao je trener novosadskog kluba.

Novinari su tražili Lalatovićev komentar na izjavu trenera Crvene zvezde Miodraga Božovića, koji je dan ranije rekao da Vojvodina uvek najavljuje borbu za titulu, ali da će i ove sezone biti četvrta ili peta.

-Pre svega, ‘Grof’ je moj prijatelj, a i šaljivdžija. Njegovu izjavu ne bih komentarisao. Ja ga jako cenim i poštujem jer je sjajan trener i sjajan stručnjak. Meni je sada najbitniji Borac iz Čačka, potom Bežanija, a onda ćemo ‘Grof’ i ja popričati na terenu – kazao je Lalatović.

Povezana vest:  Aleksandar Čeferin novi predsednik Uefa

Utakmica između Vojvodine i Borca počeće sutra u 19.00 na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu.

Lalatović je kazao da se tim Borca mnogo promenio u odnosu na period u kom je on trenirao taj klub.

-Borac po kvalitetu ne zaslužuje da bude na mestu na kojem se sada nalazi, a njihova trojica igrača u napadu, dva krila i špic, imaju kvalitet za svaki klub u Srbiji. To je organizovan tim, koji zna da iznenadi, a u poslednjih nekoliko godina, u to je upravo Vojvodina mogla da se uveri – kazao je Lalatović.

Lalatović će protiv Borca moći da računa na sve igrače, iako je nastup Novice Maksimovića neizvestan zbog problema sa listom.