Predsednik Makedonske košarkaške federacije (MKF) Petar Naumovski izjavio je danas da ugovor sa selektorom Draganom Racom neće biti produžen zbog neuspeha u kvalifikcijama za Evropsko prvenstvo.

-Dogovor sa selektorom Racom je bio uslovljen time da obezbedi reprezentaciji plasman na Evropsko prvenstvo 2017. Godine – rekao je Naumovski za makedonsku Televiziju Nova.

Košarkaška reprezetacija koja nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo 2017, igra danas poslednju utakmicu kvalifikacija protiv Mađarske. Uspela je da pobedi samo Luksemburg, dok je protiv Velike Britanije ubedljivo izgubila obe utakmice, kao i prvu utakmicu protiv Mađarske na domaćem terenu.

Povezana vest:  Džikić: Odigrali smo solidnu utakmicu

Makedonski mediji su poslednjih dana izneli više kritika na rad selektora Race a neki ocenjuju da je jedan od najgorih selektora koje je nacionalna košarkaška reprezentacija imala. Kao potvrdu da „u reprezentaciji vlada haos“ navode i to da je Raca naturalizovanog Amerikanca Romen Trevisa oslobodio od igranja protiv Mađarske u Solonoku.

-Reprezentacija ili turizam. Trevisu je omogućeno da ide kući pred utakmicu sa Mađarskom – jedan je od naslova pred današnju utakmicu.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014, Australija odbacila optužbe da je namerno izgubila meč

Predsednik MKF je demantovao da se reprezentacija suočava sa ispadanjem u B diviziju, zbog loših rezultata u kvalifikacionom ciklusu za prvenstvo Evrope.

-Sistem Fiba predviđa da sve selekcije koje ne obezbede nastp na EP 2017. igraju dopunske kvalifikacije u avgustu naredne godine prema formatu koji će ta federacija odrediti do kraja godine. Osam najuspešnijih selekcija će u avgustu produžiti mundijalske kvalifikacije i time ostaju deo A divizije – rekao je Petar Naumoovski.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Zlatorog ubedljivo poražen od Širokog