Fudbaleri Partizana pobedili su večeras na svom terenu Crvenu zvezdu sa 1:0 u devetom kolu Super lige Srbije.

Pobednički gol postigao je Leonardo u 89. minutu meča.

Ovo je prva pobeda Partizana u „večitim“ derbijima posle skoro dve godine. Crno-beli su sada četvrti na tabeli sa 16 bodova, šest manje od prvoplasirane Zvezde.

Crveno-beli imaju 22 boda, dva više od Vojvodine, koja sutra na svom terenu igra protiv „fenjeraša“ Borca.

Iako je Zvezda imala veći posed, u prvom poluvremenu nije bilo velikih prilika, a Partizan je bio bliži golu, pošto je imao tri solidne šanse.

Uroš Đurđević je dva puta šutirao pored gola, jednom pošto je dobio duel sa Aleksandrom Lukovićem, a potom kada je posle dobre akcije iz slobodnog udarca nije iskoristio odličnu asistenciju Leonarda.

Povezana vest:  Asovi za decu - Budite na stadionu umesto crno-belih

Zvezda je delovala nemoćno u završnici akcija, a jedinu priliku imala je u nadoknadi prvog dela, kada je Marko Petković posle dobrog prodora šutirao sa 16 metara, ali mu je udarac izblokiran, pa je Filip Kljajić lako uhvatio loptu.

Kljajić je bio oprezan i u 29. minutu, pošto je Slavoljub Srnić iz teške situacije šutirao u gornji desni ugao.

Drugo poluvreme počelo je sa mnogo više uzbuđenja, a obe ekipe su brzo došle do šanse za golove. Prvo je Partizan imao opasan napad po desnoj strani, ali je Damjan Le Talek presekao centaršut, a potom je Gelor Kanga na drugoj strani pšutirao sa 20 metara, ali je odbranio Kljajić.

Povezana vest:  Zvezda sutra počinje pripreme za proleću sezonu

Prva velika prilika na utakmici bila je u 59. minutu, a propustio je napadač Partizana Uroš Đurđević.

On je posle dobrog prodora i centaršuta Alena Stevanovića skočio ispred kapitena Zvezde Aleksandra Lukovića i šutirao glavom sa pet metara, a lopta je pogodila prečku.

Posle toga je Partizan imao malu inicijativu, ali nije bilo prilika sve do 89. minuta, kada je Leonardo kaznio lošu intervenciju Zvezdine odbrane i doneo crno-belima pobedu u prvom „večitom“ derbiju ove sezone.

Kapiten Saša Ilić, koji je ušao sa klupe, poslao je visoku loptu do Nikole Đurđića, a on i Leonardo su bili sami u petercu sa Lukovićem. Đurđić je glavom dodao do Leonarda koji je iz lake pozicije šutem u padu savladao Manojlovića.

Povezana vest:  Lalatović: Ne opterećujemo se prvim mestom

Zvezda je u nadoknadi mogla do gola, ali se Džon Ruis nije snašao ispred gola Partizana, iako je bio u izglednoj prilici, pa je Kljajić lako uzeo loptu.

Meč je počeo sa nekoliko minuta kašnjenja zbog dima koji se spustio na teren pošto su navijači na severnoj tribini palili pirotehniku.

Utakmicu na stadionu Partizana pratilo je oko 25 hiljada gledalaca, a osim baklji i petardi, nije bilo većih incidenata.