Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da je njegova ekipa večeras zasluženo pobedila Crvenu zvezdu, ali da i dalje mora da napreduje pošto zaostaje na tabeli za „večitim“ rivalom.

-Drugi put otkako sam u Partizanu dobili smo derbi u završnici. Nagrađeni smo za borbenost. U drugom poluvremenu smo igrali mnogo bolje nego u prvom, koje je bilo konfuzno i nezanimljivo sa obe strane. Čestitam svim igračima, protivničkom treneru i publici. Zasluženo smo pobedili. Ovo je važna pobeda, ali kod nas se ništa ne menja, dobili smo utakmicu, ali i dalje zaostajemo šest bodova. Ima još mnogo prostora za rad i napredak tima – rekao je Nikolić posle utakmice za televiziju Arenasport.

Povezana vest:  ŽREB ZA 3. KOLO KVALIFIKACIJA ZA LIGU EVROPE, Zvezda protiv Soligorsa ili Ventspilisa, Voša protiv

Fudbaleri Partizana pobedili su na svom stadionu u 152. „večitom“ derbiju Crvenu zvezdu sa 1:0, u utakmici devetog kola Super lige Srbije. To je prvi poraz Zvezde u sezoni, koja je i dalje prva sa šest bodova više od Partizana.

Gol je postigao Leonardo u 89. minutu, koga je nešto ranije Nikolić planirao da zameni. Upitan da to prokomentariše, Nikolić je rekao da za gol nije zaslužan jedan igrač.

-On je rešio utakmicu, ali pas Saše Ilića, asistencija Nikole Đurđića. Ne može jedan igrač ništa da reši sam – dodao je Nikolić.

Fudbaler Partizana Miroslav Vulićević rekao je da je njegova ekipa zasluženo pobedila.

Povezana vest:  Lalatović: Ne opterećujemo se prvim mestom

-Fenomenalan derbi. Mi smo u prvom poluvremenu imali nešto više šansi, mnogo je bilo debitanata možda i zbog toga nismo uspeli da krunišemo šanse. U drugom smo diktirali ritam, imali mnogo prililika i zasluženo pobedili. U poluvremenu nam je trener rekao da moramo da igramo sa više želje i brzine. Publika nas je nosila, pobedu posvećujem navijačima – rekao je Vulićević.

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da njegova ekipa nije dobro igrala u veznom redu.

-Mislim da smo u prvom poluvremenu malo više kontrolisali igru nego u drugom. Vezni red nije uspeo da poveže igru. Partizan je bio bolji u drugom poluvremenu i pobedio. Borili smo se, svi su dali maksimum. Ima još da se igra u prvenstvu, nastavlja se, idemo dalje – naveo je Božović.

Povezana vest:  Mediji o Murinju: Mnogo buke ni oko čega

Kapiten Crvene zvezde Aleksandar Luković čestitao je Partizanu na pobedi i rekao da je njegova ekipa morala bolje da odigra.

-Teško je kad se izgubi u poslednjem minutu. Danas nismo odigrali dobro, čestitam Partizanu, bio je bolji za taj gol. Nismo igrali dobro manje-više u svim linijama tima. Još je vruća glava, ali svi do jednog smo morali da igramo malo bolje – rekao je Luković.