Dosadašnji trener fudbalera Novog Pazara Zoran Marić izjavio je danas da je podneo ostavku na mesto šefa stručnog štaba tog kluba i da je, s obzirom na poslednja dešavanja, takav potez moralan čin.

-Za rezultate je uvek odgovoran trener, kada ih nema odgovornost je na njemu. Ambijent sa poslednjih utakmica na domaćem terenu govorio mi je da se sklonim i prepustim nekom drugom da proba da napravi nešto više sa ovim timom, koji ima potencijal – rekao je Marić.

Povezana vest:  Prandeli stigao u Valensiju, od ponedeljka na novom poslu

Novopazarci su četiri puta u nizu poraženi na domaćem terenu, a u poslednjih šest kola osvojili su samo bod. Oni trenutno zauzimaju 12. mesto u elitnom takmičenju sa osam bodova.

-Neke stvari nam nisu išle na ruku, mislim na povrede i nedostatak sreće. Sve u svemu, ovo je prirodan sled događaja. Hvala navijačima, bili su izuzetni u velikom broju utakmica. Razumem i njih, očekuju pobede i nije dovoljno samo igrati dobro – naveo je Marić.

Povezana vest:  Partizan novčano kaznio Mitrovića

Zoran Marić je na klupi Novog Pazara proveo osam i po meseci, a nasledio je Radmila Ivančevića.

Prema rečima predsednika pazarskog superligaša Kemala Mehmedovića, u ovom trenutku nije poznato ko će biti trener te ekipe u nastavku sezone.

-Izvesno je da će u sredu, u utakmici Kupa Srbije u Bačkom Jarku, tim predvoditi Izet Ljajić. U suštini, sa Marićem smo imali dobru saradnju i korektan odnos, ali rezultat je dao neku drugu dimenziju. Mislim da ni on sam više nije verovao u ovaj tim – ocenio je Mehmedović.

Povezana vest:  Lalatović: Sutra ću znati da li napuštam Vojvodinu