Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da ga raduje povratak suspendovanog Aleksandra Kolarova, kao i to da neće biti mnogo iznenadjenja u sastavu na predstojećim kvalifikacionim utakmicama.

-Neće biti mnogo iznenadjenja jer nema novih igrača na spisku. Nažalost, nemamo igrača koji mogu da budu veliko iznenadjenje. Veliko pojačanje biće svakako povratak Kolarova – rekao je Muslin prilikom objave spiska za predstojeće kvalifikacione utakmice.

Srbija će u oktobru gostovati Moldaviji, a potom dočekati Austriju, u drugom i trećem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. Na Muslinovom spisku nije bilo iznenadjenja, a promenu u odnosu na prethodni spisak je povratak Aleksandra Kolarova, kome je istekla suspenzija.

Muslin je istakao da ga raduje dobra forma Kolarova i to što je njegov trener u Mančester sitiju Pep Gvardiola zadovoljan. Takodje, još razmišlja na kojoj će poziciji upotrebiti tog igrača.

-Još razmišljam, ali mislim da će za sada igrati na boku jer ima dobre ofanzivne osobine. Ali, ne isključujem mogućnost i da igra na levom štoperu, što je dobro za nas. Ne iznenadjuje me da je Gvardiola zadovoljan njime – rekao je Muslin.

Povezana vest:  Montolivo: Ne žalim zbog prelaska u Milan

U sistemu sa dva zadnja vezna, selektor je pozvao četvoricu igrača, Nemanju Gudelja, Ljubomira Fejsu, Luku Milivojevića i Nemanju Maksimovića. Kako je rekao, ne vidi da iko više može da pomogne na toj poziciji, osim suspendovanog Nemanje Matića.

-Ne vidim ko može da pomogne. Verovatno će moći u budućnosti. To je igra sa tri napadača i dva zadnja vezna. Problem je u ovom sistemu i povratkom Matića ćemo svakako pojačati vezni red. Ne vidim ko može da nas pojača – rekao je Muslin.

Na spisku nema igrača iz srpskog prvenstva. Muslin je rekao da je takva situacija, ali je najavio da će se sastati sa 20-ak igrača iz Super lige.

-Sama činjenica da nisu na spisku, znači da u srpskom prvenstvu nema igrača za reprezentaciju. Ali, ima potencijalnih reprezentativaca – dodao je selektor reprezentacije i najavio da će tim potencijalnim reprezentativcima u ponedeljak organizovati trening.

Povezana vest:  Mihajlović razočaran remijem

Srbija je na početku kvalifikacija igrala nerešeno 2:2 sa Irskom, a selektor je kazao da nije bilo velikih razočaranja igračima posle tog susreta.

-Nemam mnogo velikih razočaranja iz prve utakmice u našoj ekipi i onih koji nisu zaslužili novi poziv. Biće izmena u timu jer igramo dve utakmice za tri dana. Gledaću da napravim najbolji tim za Moldaviju, pa tek onda razmišljati o Austriji – kazao je Muslin.

On je naveo da je njegova ekipa „igrala dobro“ protiv Irske i stvarala šanse, i da samo rezultat nije dobar jer bi bilo „pravedno“ da je Srbija pobedila. „Imam razloga da budem optimista“, dodao je selektor.

Prema njegovim rečima, Srbija je ranije „kiksala“ protiv autsajdera, ali da takvih ekipa nema u kvalifikacionoj grupi, jer „niko ne sme da bude potcenjen“.

Povezana vest:  Izraelac Lijani sudi meč Inter - Partizan

-Tražiću maksimalnu mobilizaciju. Uradili smo dosta i igramo sve bolje, iako poslednja utakmica nije završena dobrim rezultatom. Sport na visokom nivou je veliko opterećenje i igrači koji se bave vrhunskim sportom moraju da se nose s tim. Moramo da idemo na pobedu u svakoj utakmici. Važno je da se uzimaju bodovi. Ići ćemo maksimalno motivisani na sledećeg protivnika i znamo da je ta utakmica neka vrsta pozivnice navijačima da dodju na Austriju – rekao je Muslin.

U medijima se pojavila informacija da postoji mogućnost da za Srbiju nastupi Bojan Krkić. Muslin je kazao da je veoma rano govoriti o tome.

-Veoma je rano govoriti o tome. Gledamo da li postoji mogućnost da on igra. Kada ta mogućnost bude postojala, razmišljaću o njemu. Sada razmišljam samo o igračima koji mogu da igraju za Srbiju – kazao je Muslin.

Srbija će gostovati Moldaviji 6. oktobra u Kišinjevu, a potom će četiri dana kasnije u Beogradu dočekati Austriju.