vejn_runi_eng_vs_sadSP JUŽNA AFRIKA

Kapelo se nada da će Runi sutra proraditi

 

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Fabio Kapelo (Capello) izrazio je danas nadu da će najbolji napadač te ekipe Vejn Runi (Wayne Rooney) na meču sa Nemačkom konačno postići gol.

Runi, koji nastupa u Engleskoj za Mančester junajted, nije dao gol ni u jednom takmičenju od aprila, iako je veći deo sezone igrao u odličnoj formi.

-Runi je dobro trenirao, dobro šutirao na gol i postizao golove (na treningu). Nadamo se da će sutra biti isto – izjavio je Kapelo uoči sutrašnje utakmice osmine finala sa Nemačkom na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Povezana vest:  Liverpul teško do bodova protiv Bornmuta

Kapelo je kazao da je Runi odličan fudbaler koji je veoma važan za tim, čak i kada ne postiže golove. Runijevo prisustvo na terenu, dodao je Kapelo, značajno je zbog njegovog kretanja, asistencija i svega što pruža na utakmicama.

Kapiten reprezentacije Stiven Džerard (Steven Gerrard) rekao je da je svestan pritiska koji Runi oseća, ali je dodao da taj pritisak imaju svi fudbaleri.

Povezana vest:  Sanderlend pobedio Mančester junajted

-Mislim da pritisak nije samo na Runiju, mislim da je na celom timu. Vrhunski igrači sami sebe stavljaju pod pritisak i suguran sam da to radi i Runi – rekao je Džerard.

Kapiten Engleske je dodao da je samo pitanje vremena kada će Runi postići svoj prvi pogodak na takmičenju u Južnoj Africi.

-Nadam se da će to biti sutra. Imam puno poverenje u to da će sutra igrati dobro jer je igrao dobro i na poslednjoj utakmici. Već je rečeno da na treninzima deluje veoma dobro, zaista jedva čekam da vidim kako će sutra igrati – naveo je Džerard.

Povezana vest:  Dačić obećao Platiniju oštre mere protiv huliganstva

Runi je ove sezone postigao 34 gola u svim takmičenjima, ali posle povrede na utakmici Lige šampiona između Mančester junajteda i Bajerna u aprilu nije postigao nijedan pogodak.

Kapelo je najavio da će sutra protiv Nemačke verovatno nastupiti ista startna postava koja je počela utakmicu sa Slovenijom koju su Englezi dobili 1:0.